Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φέρετρα και εντυπωσιακά μοντέλα στο «αντίο» του Jean Paul Gaultier! ΒΙΝΤΕΟ

Φέρετρα και εντυπωσιακά μοντέλα στο «αντ...

Τι είδαμε στο τελευταίο του επίδειξη

Το τελευταίο του ντεφιλές έκανε ο διάσημος σχεδιατής, Ζαν πολ Γκοντιέ και γνώριζε πολύ καλά ότι όλα τα βλέμματα του κόσμου της μόδας ήταν στραμμένα επάνω του και στο τελευταίο show του μετά από 50 χρόνια πορείας.

Έτσι φρόντισε να έχει στο cast του μερικά από τα πιο hot ονόματα του modelling.

Οι μεγαλύτερες σταρ έλαβαν τις θέσεις τους στο Théâtre du Châtelet του Παρισιού για μια θεαματική παράσταση με εκπληκτικές εμφανίσεις - η Paris Jackson έκανε το ντεμπούτο της στο runway - και performance του Boy George.

Ο Gaultier δημιούργησε μια μοναδική πορεία, κερδίζοντας τον τίτλο «enfant terrible» καθώς αναδημιούργησε κλασικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων του κορσέ και της μαρινιέρας, που εισήγαγε στην υψηλή ραπτική.

Έτσι, όταν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το show του Παρισιού θα ήταν το τελευταίο του, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Gaultier θα άφηνε το σημάδι του.
«Θα γίνει πάρτι», υποσχέθηκε σε ένα σύντομο βίντεο στο Twitter.  

«Την 22α Ιανουαρίου του 2020, θα γιορτάσω τα 50 χρόνια καριέρας μου στον χώρο της μόδας με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής, στο Θέατρο Σατλέ. Θα είναι επίσης το τελευταίο μου ντεφιλέ», σημειώνει ο δημιουργός στο δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όμως, να είστε ήσυχοι, ο οίκος Μόδας Gaultier Paris συνεχίζει, με ένα νέο σχέδιο, του οποίου είμαι ο εμπνευστής και που θα σας αποκαλυφθεί σύντομα», συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση έγινε μεσούσης της Εβδομάδας Μόδας στη γαλλική πρωτεύουσα, λίγο πριν από το ξεκίνημα των ντεφιλέ τη Δευτέρα.

Ο Γάλλος μόδιστρος ηλικίας 67 ετών, που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν, θεωρήθηκε το «κακό παιδί» της βιομηχανίας της μόδας από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες τη δεκαετία του 1980. Είναι ο σχεδιαστής εμβληματικών δημιουργιών όπως ο κορσές που φόρεσε η Μαντόνα με τον στηθόδεσμο σε σχήμα κώνου. Γιος ενός λογιστή, που μεγάλωσε στο Αρκέιγ (Βαλ ντε Μαρν), κοντά στο Παρίσι κι ο οποίος μυήθηκε πολύ μικρός στη μόδα από την αισθητικό γιαγιά του, δημιούργησε επίσης φούστες για άνδρες το 1984, καθώς για εκείνον «ένας άνδρας δεν φέρει την αρρενωπότητά του στα ρούχα του, ο ανδρισμός βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του».

 

Irina Shayk, η Jourdan Dunn και η Bella Hadid περπάτησαν μαζί με τις Khelfa, Karen Elson και Estelle Lefebure, διάσημα μοντέλα του '80 και του '90.
Ενώθηκαν με ένα διαφορετικό cast που περιελάμβανε την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beth Ditto και την αυστριακή drag queen Conchita.  

Diversity και gender fluidity είναι έτσι κι αλλιώς έννοιες που ο ίδιος έχει εντάξει στις συλλογές του ήδη από το 1976 και το ξεκίνημα της καριέρας του.
Σε όλη τη διάρκεια της επίδειξης, ήταν έντονη η αναφορά σε προηγούμενες συλλογές και iconic pieces όπως το κωνικό σουτιέν που φορούσε η Madonna στην περιοδεία της Blonde Ambition, αυτή τη φορά λίγο τροποποιημένο με αγκράφες για τη μούσα Dita Von Teese. Στο show είδαμε μοντέλα να βγαίνουν μέσα από ένα φέρετρο σε μία κηδεία εμπνευσμένη από το έργο του William Klein "Qui êtes-vous Polly Maggoo?" και με πρωταγωνίστρια την Peggy Moffit. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight