Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Γνωρίστε τη νέα πατρινή θεατρική ομάδα «ilavARTas» και τo «Δωμάτιo 8»

Γνωρίστε τη νέα πατρινή θεατρική ομάδα «...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η Άννα Μπέλλου σκηνοθετεί την παράσταση και μιλάει στο thebest.gr

Την παράσταση «Δωμάτιo 8» θα παρουσιάσει στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης» στην Πάτρα η νεοσύστατη πατρινή θεατρική ομάδα «ilavARTas». Πρόκειται για μία παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο του Robert Thomas «Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους». Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Άννα Μπέλλου η οποία μίλησε στο thebest.gr για τους στόχους της ομάδας αλλά και για το εγχείρημα της. 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 17, 18 και 19 Ιανουαρίου. 

 

 

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ilavART»as

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ilavART»as

Πώς προέκυψε η ιδέα  για τη δημιουργία της θεατρική ομάδας «ilavARTas»;

Η ιδέα της δημιουργίας των ilavARTas ξεκίνησε από μια παρέα 5-6 ατόμων που ήρθαν σε επαφή μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαραβαλίου που είχε τμήματα παραδοσιακών χορών και φυσικά λόγω της αγάπης μας για το θέατρο.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Θεωρώ ότι ουσιαστικά όποιος ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, στοχεύει στην αυτοβελτίωση. Είναι κάτι που μας φέρνει πιο κοντά στην αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση. Εξάλλου η ομάδα μας ξεκίνησε εντελώς εκπαιδευτικά, με ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και ομαδικές δράσεις, χωρίς να έχουμε θέσει ως απαραίτητο στόχο την παράσταση.  Ελπίζουμε να καταφέρουμε να μεταδώσουμε την αφοσίωση και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε στον κόσμο που θα έρθει να μας δει.

Ποιοι αποτελούν την ομάδα και πώς μπορεί να ενταχθεί κανείς σε αυτή;

Η ομάδα αποτελείται από τους Γιαννακοπούλου Λέλα, Καραγιάννης Νίκος, Καραλή Αγγελική, Καραλής Κωνσταντίνος, Κολλιτσίδας Θανάσης, Λυκουργιώτης Θανάσης, Μακρυγιώργος Κώστας, Μποζιονέλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Παπαλεξοπούλου Νίκη, Σκόνδρα Βούλα, Σπηλιόπουλος Σπύρος, Σταμίρη Διονυσία και πολλούς άλλους φίλους που μας έχουν βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ.

Εάν κάποιος επιθυμεί να μας γνωρίσει από κοντά και να ενταχθεί στην παρέα μας, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας στο τηλέφωνο 6932328692, ή μέσω Facebook, στη σελίδα "ilavARTas "

Ποια είναι γενικότερα η δική σας σχέση με το θέατρο;

Ξεκίνησα πριν από 25 περίπου χρόνια την ενασχόληση μου με το θέατρο, συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες στο Πανεπιστήμιο και αργότερα στο Βόλο και την Πάτρα. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχω αναλάβει θεατρικές ομάδες στα σχολεία όπου εργάζομαι.

Πρόκειται για διασκευή του έργου του Robert Thomas "Το Δωμάτιο με τους μανδαρίνους". Είναι μια κωμωδία πολύ ενδιαφέρουσα, γεμάτη ανατροπές και απρόοπτα

Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε το «Δωμάτιο 8»; Τι είναι αυτό που σας κέντρισε σε αυτό και πήρατε την απόφαση να το διασκευάστε και να το σκηνοθετήσετε;

 Κατ 'αρχάς η επιλογή έγινε από το σύνολο της ομάδας, έπειτα από αναγνώσεις αρκετών θεατρικών έργων.

Πρόκειται για διασκευή του έργου του Robert Thomas "Το Δωμάτιο με τους μανδαρίνους". Είναι μια κωμωδία πολύ ενδιαφέρουσα, γεμάτη ανατροπές και απρόοπτα. Έπειτα σημαντικό ρόλο έπαιξε στην επιλογή και ο σπονδυλωτός χαρακτήρας του έργου, βοήθησε πολύ στις πρόβες, μιας και η πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετέχουν, έχουν πολλές υποχρεώσεις, είναι άνθρωποι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, οπότε μπορούσαμε έτσι να είμαστε πιο ευέλικτοι στις πρόβες μας.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα μέλη του θιάσου, ασχολούνται ενεργά με το θέατρο για πρώτη φορά.

Υπήρχαν δυσκολίες σε αυτό το εγχείρημα;

Φυσικά, πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Όπως για παράδειγμα η έλλειψη χώρου και χρηματοδότησης. Είναι πραγματικά κρίμα σε μια πόλη με τόσες ερασιτεχνικές ομάδες, να μην υπάρχει πρόβλεψη για διαθέσιμους χώρους.

Υπάρχουν όμως πάντα και καλοί φίλοι και συνεργάτες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εγλυκάδος «Έκφραση» που αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια μας.

Επίσης ευχαριστούμε  θερμά τον κ.Μαυρουδή Φώτη, διευθυντή του Γενικού Λυκείου Δεμενίκων, ο οποίος μας έχει παραχωρήσει το χώρο του θεάτρου στο συγκεκριμένο σχολείο. Η συνεχής στήριξή του είναι πραγματικά πολύτιμη.

Θεωρούμε πολύ άδικο ένας άνθρωπος με πρόβλημα ακοής, όρασης ή κινητικότητας, να μην έχει παρακολουθήσει ποτέ του μια θεατρική παράσταση

Έχετε φροντίσει να πραγματοποιηθεί παράσταση η οποία θα είναι προσβάσιμη σε κωφούς – βαρήκοους. Μιλήστε μας για αυτή την επιλογή…

Η σκέψη ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι ζούμε σε μια κοινωνία που δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Θεωρούμε πολύ άδικο ένας άνθρωπος με πρόβλημα ακοής, όρασης ή κινητικότητας, να μην έχει παρακολουθήσει ποτέ του μια θεατρική παράσταση.

Με την κ. Λαμπρινή Παπαπροκοπίου που θα κάνει την διερμηνεία στη νοηματική κατά την διάρκεια της παράστασης την Κυριακή 19/1, έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, στα πλαίσια σχολικής  θεατρικής παράστασης στο 18ο Γυμνάσιο Πατρών, ένα σχολείο πρότυπο θα μου επιτρέψετε να πω, μιας και συνυπάρχουν τέλεια μαθητές ακούοντες, βαρήκοοι και κωφοί.

Κάνετε ήδη τα επόμενα σχέδια σας; Τι υπάρχει σε αυτά;

Τα επόμενα σχέδια αφορούν κάποιες παραστάσεις εκτός Πατρών και το καλοκαίρι στο θεατράκι της Κρήνης. Παράλληλα θα συνεχίζονται οι συναντήσεις της ομάδας με θεατρικές ασκήσεις, επιλογή και προετοιμασία επόμενου έργου.

Info

Παρασκευή  17 & Σάββατο 18/01/2020,  στις 21:15

Κυριακή  19/01/2020, στις 20:30*

* Την Κυριακή 19/01/2020 θα πραγματοποιηθεί παράσταση προσβάσιμη σε κωφούς - βαρήκοους, με διερμηνεία στη νοηματική από την κ. Λαμπρινή Παπαπροκοπίου

Κρατήσεις στο τηλ.: 6932328692

Γενική είσοδος: 5 ευρώ 

Λίγα λόγια για το έργο:

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας (ή μήπως όχι;), πρωταγωνιστούν σε πέντε αυτοτελείς ιστορίες που διαδραματίζονται στο ίδιο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στο Παρίσι, το «κινέζικο» δωμάτιο με το νούμερο 8.

Δράμα ή κωμωδία, φάρσα ή αστυνομική δομή και μυστήριο, συνθέτουν ένα πανόραμα ανθρώπινων καταστάσεων και σχέσεων, άλλοτε καθημερινών, άλλοτε πάλι ακραίων. Κοινό χαρακτηριστικό, ο αιφνιδιασμός και η ανατροπή!

Αφήστε λοιπόν τις αποσκευές σας και καλώς ήρθατε στο Δωμάτιο 8!!!

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Άννα Μπέλλου

Τους ρόλους υποδύονται:

Γιαννακοπούλου Λέλα, Καραγιάννης Νίκος, Καραλή Αγγελική, Καραλής Κωνσταντίνος, Κολλιτσίδας Θανάσης, Λυκουργιώτης Θανάσης, Μακρυγιώργος Κώστας, Μποζιονέλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Παπαλεξοπούλου Νίκη, Σκόνδρα Βούλα, Σπηλιόπουλος Σπύρος, Σταμίρη Διονυσία

Χορηγοί:

Κολλιτσίδα Τάνια - Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, Βιβλιοπωλείο Topaz, Τυπογραφείο  Μεταξάς-Uprint, V.Giakoumelos-photography, Geomark-Γεώργιος Λ. Παχής

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφ. Πελοπόννησος, Patrasevents.gr, Flashstars.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture