Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ήρθε στην Πάτρα το φιλμ "Βόμβα" με τις Θερόν, Κίντμαν, Ρόμπι

Ήρθε στην Πάτρα το φιλμ "Βόμβα"...

Αφορά πραγματικά περιστατικά παρενόχλησης σε γυναίκες δημοσιογράφους του μιντιακού κολοσσού Fox

Ήρθε τελικά και στην Πάτρα και προβάλλεται από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη στις 21.45 η Αμερικανική κοινωνικοδραματική ταινία που περιγράφει πραγματικά περιστατικά, το «Bombshell – Βόμβα» σε σκηνοθεσία του Jay Roach και σενάριο Charles Randolph που έχει πάρει καλές γενικά κριτικές, ιδίως για τις ερμηνείες του εντυπωσιακού καστ με επικεφαλής την Σαρλίζ Θερόν και την Μάργκοτ Ρόμπι, οι οποίες ήταν και υποψήφιες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες – Golden Globes, στις κατηγορίες του α’ γυναικείου ρόλου και β΄ γυναικείου ρόλου αντίστοιχα ενώ είναι πιθανόν να τις δούμε υποψήφιες και στα Όσκαρ.

Το φιλμ βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες σε διανομή Σπέντζος Φιλμ από την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 και έως και τα Θεοφάνεια σύμφωνα με στοιχεία του flix.gr, έχει κόψει πάνω από 16.500 εισιτήρια πανελλαδικά. Στις ΗΠΑ παίζεται ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και έχει φτάσει τα περίπου 26 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Εκτός της εντυπωσιακά μεταμορφωμένης Charlize Theron, η οποία έχει τιμηθεί με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου το 2004 για το «Monster», και της Μάργκοτ Ρόμπι, η οποία ήταν εκπληκτική και ως Σάρον Τέιτ στο «Κάποτε…στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, παίζει στο φιλμ «Βόμβα» και η σούπερ σταρ Nicole Kidman σ’ ένα ρόλο κλειδί, ο 74χρονος John Lithgow στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου που την «πέφτει» στις γυναίκες δημοσιογράφους του καναλιού Fox και οι Kate McKinnon, Connie Britton, Malcolm McDowell, Allison Janney και ο ίδιος ο Jay Roach.

Η ταινία λοιπόν που έχει συζητηθεί πολύ στις ΗΠΑ αν και κάποιοι περίμεναν να κάνει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο box office, ξεδιπλώνει το περίφημο σκάνδαλο που ξέσπασε στο μεγάλο Αμερικανικό δίκτυο FOX και αφορούσε στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News Το σενάριο είναι του Charles Randolph, σεναριογράφου του «The Big Short – Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Όταν η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού καναλιού Fox News Γκρέτσεν Κάρλσον απολύεται, μηνύει τον επικεφαλής του μιντιακού κολοσσού Ρότζερ Έιλς για σεξουαλική παρενόχληση. Καμία από τις πρώην συναδέλφους της όμως δεν μοιάζει πρόθυμη να τη στηρίξει. Ωστόσο σύντομα τα πράγματα θ’ αλλάξουν. Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την λαμπερή παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Μέγκυν Κέλι.

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα που χάρισε 3 αστέρια στην ταινία, ο Οσκαρικός συν-σεναριογράφος του «Μεγάλου Σορταρίσματος» δραματοποιεί με παλμό και σασπένς ένα πρόσφατο, ιδιαίτερα επίκαιρο σκάνδαλο, χωρίς όμως να εκμεταλλεύεται όλες τις πολιτικές παραμέτρους του. Έντονα καταγγελτικός, τα κάνει όλα λιανά για το Αμερικανικό κοινό, υποστηριζόμενος από μερικές εξαιρετικές ερμηνείες.

Το φιλμ στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 67%, και 6,7 στο imdb ενώ στο πιο απαιτητικό Metacritic είναι στο 65%.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture