Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βγήκε στην Αθήνα, όχι όμως και στην Πάτρα η ταινία "Βόμβα" με Θερόν, Λίθγκοου, Κίντμαν, Ρόμπι

Βγήκε στην Αθήνα, όχι όμως και στην Πάτρ...

Να δούμε αν θα έρθει μετά την Πρωτοχρονιά

To περιμένουμε κι εμείς εδώ στην Πάτρα αλλά για την ώρα δεν ήρθε. Ο λόγος για την βασισμένη σε αληθινή ιστορία κοινωνική ταινία «Bombshell – Βόμβα» σε σκηνοθεσία του Jay Roach και σενάριο Charles Randolph που πήρε καλές γενικά κριτικές, ιδίως για τις ερμηνείες του εντυπωσιακού καστ με επικεφαλής την Σαρλίζ Θερόν και την Μάργκοτ Ρόμπι, οι οποίες είναι και υποψήφιες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες – Golden Globes, στις κατηγορίες του α’ γυναικείου ρόλου και β΄γυναικείου ρόλου αντίστοιχα (η απονομή είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020).

Το φιλμ βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες σε διανομή Σπέντζος Φιλμ την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 ενώ στις ΗΠΑ παίζεται ήδη εδώ και 2 εβδομάδες και έχει φτάσει τα περίπου 10 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Εκτός της Charlize Theron και της Μάργκοτ Ρόμπι, παίζει και η Nicole Kidman σ’ ένα ρόλο κλειδί, ο John Lithgow στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου που την «πέφτει» στις γυναίκες δημοσιογράφους του καναλιού και οι Kate McKinnon, Connie Britton, Malcolm McDowell, Allison Janney και ο ίδιος ο Jay Roach.

Η ταινία ξεδιπλώνει το περίφημο σκάνδαλο που ξέσπασε στο μεγάλο Αμερικανικό δίκτυο FOX και αφορούσε στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News Το σενάριο είναι του Charles Randolph, σεναριογράφου του  «The Big Short – Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Όταν η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού καναλιού Fox News Γκρέτσεν Κάρλσον απολύεται, μηνύει τον επικεφαλής του μιντιακού κολοσσού Ρότζερ Έιλς για σεξουαλική παρενόχληση. Καμία από τις πρώην συναδέλφους της όμως δεν μοιάζει πρόθυμη να τη στηρίξει. Ωστόσο σύντομα τα πράγματα θ’ αλλάξουν.

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα που χάρισε 3 αστέρια στην ταινία, ο Οσκαρικός συν-σεναριογράφος του «Μεγάλου Σορταρίσματος» δραματοποιεί με παλμό και σασπένς ένα πρόσφατο, ιδιαίτερα επίκαιρο σκάνδαλο, χωρίς όμως να εκμεταλλεύεται όλες τις πολιτικές παραμέτρους του. Έντονα καταγγελτικός, τα κάνει όλα λιανά για το αμερικανικό κοινό, υποστηριζόμενος από μερικές εξαιρετικές ερμηνείες.

Το φιλμ στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 67% ενώ στο πιο απαιτητικό Metacritic είναι στο 65%.

Nα δούμε λοιπόν αν η ταινία αυτή θα έρθει και στην Πάτρα για προβολή μετά την Πρωτοχρονιά, είτε στη Βέσο Μάρε είτε στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture