Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λαϊκή Ενότητα: Ο Μικρούτσικος υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης της μεταπολίτευσης

Λαϊκή Ενότητα: Ο Μικρούτσικος υπήρξε ο μ...

Ανακοίνωση του κόμματος για τον θάνατο του πατρινού συνθέτη

«Υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης της μεταπολιτευτικής περιόδου και στυλοβάτης της πολιτιστικής ζωής των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας με μεγάλη προσφορά σε όλους τους τομείς», τονίζει σε ανακοίνωση της για τον θάνατο του Θ. Μικρούτσικου η Λαϊκή Ενότητα.
«Άρχισε να συνθέτει από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60», υπενθυμίζει η Λ.Α. με τα «Πολιτικά Τραγούδια» τον πρώτο μεγάλο δίσκο να κυκλοφορεί μετά την πτώση της χούντας.
«Βαθιά πολιτικοποιημένος με έντονη κοινωνική και ριζοσπαστική πολιτική παρουσία εξέφραζε τον προβληματισμό του μέσα από το έργο.
Το 1970 μελοποίησε στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, το τραγούδι «Εχθρός» συμπεριελήφθη στο δίσκο «τροπάρια για φονιάδες» που εκδόθηκε το 1977. Ως στρατευμένος δημιουργός, μελοποίησε Γ.  Ρίτσο, Β. Μαγιακόφσκι, Μ. Μπρέχτ, Μ. Ελευθερίου και αργότερα Άλ. Αλκαίο, Κ. Τριπολίτη, Φρ. Βιγιόν, Κ. Καβάφη, με αποκορύφωμα τον Ν. Καββαδία.

Στην πορεία του ασχολήθηκε με όλα τα είδη της μουσικής και έτυχε μεγάλης αναγνώρισης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ενέπνευσε τις νεότερες γενιές και χάραξε νέους δρόμους στη τέχνη. Έδειξε το θάρρος τον ανθρωπισμό  και το ριζοσπαστισμό του ακόμα και στο τελευταίο του μήνυμα που ήταν στίχοι του αγαπημένου του Ν. Χικμέτ. (Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μη παραδίνεσαι, αυτό είναι)», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις