Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πήγαμε στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής και τα είχε όλα!

Πήγαμε στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η εκδήλωση που έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα Χριστούγεννα στην Πάτρα

Ώρα 8 μ.μ.  ακριβώς. Τα φώτα στην «πλατεία» σβήνουν , η οθόνη ανεβαίνει και τα βλέμματα στρέφονται στον Βυζαντινό χορό που βρίσκεται επί σκηνής Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. «Χριστός Γεννάται Δοξάσατε…», «Η Παρθένος Σήμερον». Με εξαιρετικές αποδόσεις κοινωνούν το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου μέσω της βυζαντινής υμνολογίας.

Στη συνέχεια το «κλίμα» θ ΄αλλάξει. Ο μικρός τυμπανιστής θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με άλλα μέλη του Συνόλου Κρουστών του Ωδείου της Πολυφωνικής για να ερμηνεύσουν  τον «Little Drummer”. Τα παιδιά με την παρουσία τους και το ρυθμό τους θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς τα φωνητικά σύνολα και ορχήστρες της Πολυφωνικής μαζί με τους σολίστ Γιάννη Χριστόπουλο και Ρόζα Πουλημένου με τους οποίους συνέπραξαν φέτος, θα διαδέχονται το ένα το άλλο, θα ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε δεδομένες στιγμές,  το πρόγραμμά τους θα εμπλουτίζεται από την παρουσία χορευτριών της Ακαδημίας Χορού και Σχολής Χορού «Dance A» - Ελένης Μπαλαφούτη.

Το ρεπερτόριο τα είχε όλα αποδεικνύοντας το «μαγικό» και γοητευτικό εύρος της μουσικής και της δραστηριότητας του Οργανισμού της Πολυφωνικής της Πάτρας.

Από την Προπαιδική Χορωδία  ακούσαμε παραδοσιακά κάλαντα  της Γαλλίας, ενώ το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Εμμέλεια μας είπε Καστοριανά Κάλαντα και τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα της Τήνου.

«Clap Yo Hands» μας παρότρυνε η  Νεανική Χορωδία Χορωδία μέσα από τζαζ  και γκόσπελ "δρόμους" βάζοντας κίνηση στην ερμηνεία της, ενώ  η Ρόζα Πουλημένου (mezzo soprano) και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος μας θύμισαν τη δύναμη και την αίγλη της όπερας (Carmen του Bizet και La Traviata του Verdi).

Άλλο τόνο έδωσε στη συνέχεια η Φιλαρμονική της Πολυφωνικής ενώ η σύμπραξη της Ορχήστρας Sinfonica με χορωδίες της Πολυφωνικής μας χάρισαν αγαπημένα και πολύ γνωστά τραγούδια όπως το Santa Clauss is coming to town”, το «Ave Μaria» ενώ η «Άγια Νύχτα» σηματοδότησε το πέρασμα σ το Grand Finale το οποίο δίνεται πάντα με το Τρίγωνα Κάλαντα τα οποία ερμήνευσαν η Ορχήστρα Sinfonica μαζί με τους σολίστ, την Παιδική, Νεανική και Μικτή Χορωδία, και την Εμμέλεια, αλλά και μαζί με το κοινό. Ξεχωριστή σε αυτό το σημείο η παρουσία μικρών χορωδών που μπαίνουν στον χώρο κρατώντας κόκκινα μπαλόνια , ενώ ένας Άγιος Βασίλης φέτος μοίρασε ζαχαρωτά στα παιδιά του κοινού.

Η Πολυφωνική και φέτος  παρουσίασε ένα κοντσέρτο που συνδύαζε, πέρα από την ποικιλία του ρεπερτορίου, τις εξαιρετικές φωνές μικρών και μεγάλων και τις δυνατότητες των μουσικών και των μαέστρων τους, τον επαγγελματισμό στην οργάνωση και στην παρουσίαση, με τη μεγάλη αγάπη  που έχουν οι εραστές της τέχνης  (ερασιτέχνες) μια και μιλάμε για εκατοντάδες χορωδούς που εθελοντικά και για το μεράκι τους έχουν ενταχθεί στα φωνητικά σύνολα της Πολυφωνικής. Συνολικά συμμετείχαν 400 χορωδοί. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture