Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιορτινό το κλίμα το βράδυ της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Γιορτινό το κλίμα το βράδυ της Δευτέρας ...

Πολλοί οι σινεφίλ που απόλαυσαν το Αργεντίνικο φιλμ "Το αριστούργημα μου" ενώ μετά χάρηκαν γιορτινές μελωδίες μ' ένα ποτήρι κρασί

Γιορτινό ήταν το κλίμα το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 στο φουαγιέ των Odeon Veso Mare όπου η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας είχε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της που συνδύασε με την τελευταία ταινία του 2019, που ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον & με στοιχεία μαύρου χιούμορ φιλμ από την μακρινή Αργεντινή, με τίτλο «Το αριστούργημα μου» του Γκαστόν Ντουπράτ. Η ταινία είχε το πλεονέκτημα ότι πάνω που πήγαινε να σε «ρίξει» ψυχολογικά με το αδιέξοδο του γερασμένου και κακότροπου ήρωα της, ενός αλλοτινού σπουδαίου ζωγράφου (σοκαριστικά πειστική η σκηνή του τροχαίου ατυχήματος) εν τούτοις στη συνέχεια και δη στα τελευταία σαράντα λεπτά έπαιρνε έναν εντελώς άλλο χαρακτήρα βγάζοντας σε σημεία και γέλιο αλλά και συγκίνηση για την πιστή ανδρική φιλία του ζωγράφου και του πλούσιου γκαλερίστα του.

Τον γιορτινό μουσικό τόνο στο Χριστουγεννιάτικο σουαρέ της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών έδωσε το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Ωδείο Πατρών» που παρουσίασε όμορφες γιορτινές μουσικές και κάλαντα. Οι σινεφίλ είτε βγαίνοντας από την απογευματινή & την μεσαία προβολή των 20.15 είτε πριν μπουν στην βραδινή των 22.30 πέρασαν από το χώρο της γιορτής που είχε θέα προς την Ακτή Δυμαίων και τη θάλασσα και μ’ ένα ποτήρι κρασί στο χέρι που ήταν της οινοποιίας Παρπαρούση και γευόμενοι κάτι από τον μπουφέ που είχε επιμεληθεί η επιχείρηση εστίασης Φάκαλος (τυράκια πολλών ειδών, κριτσινάκια αλλά και γλυκίσματα όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες) αντάλλαξαν ευχές και φυσικά μίλησαν για ταινίες. Ο φετινός α΄κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 με το φιλμ «Η Έπαυλη με τα μυστικά» σε σκηνοθεσία του Αργεντίνου Πάμπλο Τραπέρο ενώ αμέσως μετά στις 20/1 θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος προβολών.

Μιλώντας στο thebest.gr, η πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Ελένη Δάσιου μας είπε πως το πρόγραμμα του β’ κύκλου είναι έτοιμο και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ενώ ανάμεσα στα φιλμ που θα απολαύσουμε είναι σίγουρα το 3ωρο αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Φάνι και Αλέξανδρος» του 1982 καθώς και το επίσης 3ωρο φιλμ «Μην Χαμηλώνεις το βλέμμα» σε σκηνοθεσία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ που προτάθηκε για 2 Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης φωτογραφίας για την εξαιρετική δουλειά του Κάλεμπ Ντεσανέλ («Ο Καλύτερος – The Natural», «Τα Πάθη του Χριστού»). Ωστόσο όπως μας διευκρίνισε η Ελένη Δάσιου λόγω της μεγάλης διάρκειας των συγκεκριμένων φιλμ, δεν θα γίνουν 3 προβολές αλλά 2 για να διευκολυνθούν οι σινεφίλ. Στο φιλμ «Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα» παραγωγής του 2019 παίζει ο γνωστός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ.

Παρόντες στη γιορτή της Λέσχης ήσαν μεταξύ άλλων ο πανεπιστημιακός Γιώργος Δάσιος, σύζυγος της Ελένης Δάσιου, ο Γιώργος Χάχαλης, η Βίκυ Σταύρου, η Ασπασία Παίζη, ο Κώστας Λογαράς και η σύζυγος του Αμαλία, η Αντίτη Αβραμίδη, ο Σπύρος Βρεττός, κ.α.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight