Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά την ενδυματολόγο & σκηνογράφο Γιούλα Ζωιοπούλου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαι...

H τελευταία της δουλειά ήταν στο σήριαλ "Άγριες Μέλισσες"

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματόγραφου (ΕΚΚ) με ανακοίνωση του, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της διακεκριμένης ενδυματολόγου και σκηνογράφου Γιούλας Ζωιοπούλου. Η απώλειά της είναι μεγάλη καθώς υπηρέτησε την τέχνη της με αστείρευτο ταλέντο, αγάπη και υψηλό αίσθημα συναδελφικότητας.

Η Γιούλα Ζωιοπούλου όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Κινηματογραφική Σχολή Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985. Η δουλειά της στον κινηματογράφο αναγνωρίστηκε γρήγορα με την πρώτη διάκριση να έρχεται το 1989 με το βραβείο σκηνογραφίας για τις μικρού μήκους ταινίες «Άβαξ» του Νίκου Γραμματικού και «Οι Μοναχικές Γυναίκες είναι Επικίνδυνες» της Κωστούλας Τωμαδάκη.

Το 1993 απέσπασε το βραβείο ενδυματολογίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες μεγάλου μήκους «Απ’ το Χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Η Εποχή των Δολοφόνων» του Νίκου Γραμματικού και «Η Αυλή με τα Σκουπίδια» του Θανάση Σκρουμπέλου. Τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο και το 2002 για την ταινία «Ο Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού, ενώ το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την εξαιρετική δραματική ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και το 2017 με το ίδιο βραβείο για την ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα όπου έπαιζε η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Έχει διακριθεί για το έργο της και στην τηλεόραση. Η τελευταία της δουλειά ήταν η ενδυματολογική επιμέλεια στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες». Η φωτογραφία από την βράβευση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, είναι Studio Kominis & μας εστάλη μαζί με την συλλυπητήρια ανακοίνωση.

*Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εδρεύει στην οδό Χατζοπούλου 9, Ψυχικό, Αθήνα, τηλ. 210 3678500.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture