Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Εκτός και των υποψηφιοτήτων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών ο "Ιρλανδός" - Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Εκτός και των υποψηφιοτήτων του Σωματείο...

Θα παρηγορηθεί με τιμητικό βραβείο που θα του απονείμουν οι συνάδελφοι του

Δύο μέρες μετά τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών το «θερμόμετρο» και η αγωνία των σινεφίλ ανεβαίνει κι άλλο με τις υποψηφιότητες για τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών – Screen Actors Guild Awards.

Θα είναι η 26η απονομή και όπως εύστοχα σχολιάζει το flix.gr, ευτυχώς που φέτος είχαν υπολογίσει μία τιμητική βράβευση στον βετεράνο πλέον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, γιατί λείπει από αυτή την πεντάδα Α' Ανδρικού ρόλου για τον «Ιρλανδό», κάτι που έγινε και στις Χρυσές Σφαίρες με συνέπεια να φαντάζει πλέον δύσκολο για τον σπουδαίο και 2 φορές τιμημένο με Όσκαρ ηθοποιό να τεθεί υποψήφιος στα Όσκαρ 2020.

Το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG), κατά κανόνα, προβλέπει κάθε χρόνο τις υποψηφιότητες των Όσκαρ στις κατηγορίες των ανδρικών και γυναικείων ερμηνειών μιας και ως γνωστό, οι ηθοποιοί είναι αριθμητικά οι περισσότεροι στην Ακαδημία των Όσκαρ.

Αρκετές ομοιότητες με τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών 2020, σίγουρα δείχνουν μία τάση: την Οσκαρική κούρσα οδηγεί «Ο Ιρλανδός», η «Ιστορία Γάμου» και το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Ταραντίνο, με σημαντικό ανταγωνισμό από τα «Joker», «Κόντρα σε Ολα» και «Bombshell - Βόμβα» που βγαίνει 26/12 στη χώρα μας.

Ξεκινώντας με τις ηχηρές απουσίες: Όπως σχολιάζει το flix.gr, ενώ, το Σωματείο των Ηθοποιών αναγνωρίζει τις ερμηνείες του «Iρλανδού» του Μάρτιν Σκορσέζε (όπως και στις Χρυσές Σφαίρες, έτσι και εδώ είναι υποψήφιοι οι Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι στην πεντάδα του καλύτερου Β' Ανδρικού ρόλου), στην πεντάδα του Α' Ανδρικού απουσιάζει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο στον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε. Σκάνδαλο.

Επίσης, ούτε οι Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις από την ταινία «Οι Δύο Πάπες» (θα παίζεται από 12/12 στην Ελλάδα και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) μπόρεσαν να είναι υποψήφιοι στα SAG. Ο Ισπανός και με σημαντική καριέρα στο Χόλυγουντ Αντόνιο Μπαντέρας δεν έσπασε εδώ τα σύνορα αλλά ούτε και η Μέριλ Στριπ έλαβε υποψηφιότητα. Απούσες και οι «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ και το καστ του «1917» του Σαμ Μέντες.

Ακόμα επισημαίνεται το γεγονός πως σε πολλές κατηγορίες (& στις τηλεοπτικές) συνυπάρχουν οι πρωταγωνιστές και οι δευτεραγωνιστές μιας ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς.

Για παράδειγμα: η Ολίβια Κόλμαν και η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ του «The Crown» συναγωνίζονται στην ίδια πεντάδα (Καλύτερης Ηθοποιού σε Δραματική Τηλεοπτική Σειρά) όπως και οι Μάικλ Ντάγκλας και Άλαν Άρκιν στην ίδια πεντάδα για το «The Kominsky Method» (Καλύτερου Ηθοποιού σε Κωμική Τηλεοπτική Σειρά). Aλλά και πολλαπλοί εκπρόσωποι μιας ταινίας στην ίδια κατηγορία: οι Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι για τον «Ιρλανδό» και οι Μάργκο Ρόμπι και Νικόλ Κίντμαν για το «Bombshell», κάτι που δείχνει πως θα μοιραστούν οι ψήφοι, κάτι που δεν είναι θετικό.

Τέλος λείπει το «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ από την πεντάδα του καλύτερου καστ, ενώ μέσα είναι το φιλμ έκπληξη «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο!

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες του SAG έχουν ως εξής:

Α’ Ανδρικού Ρόλου

Κρίστιαν Μπέιλ, «Κόντρα σε Όλα»

Άνταμ Ντράιβερ «Ιστορία Γάμου»

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

Τάρον Ετζερτον, «Rocketman» στο ρόλο του Έλτον Τζον (μία από τις εκπλήξεις)

Xoακίν Φίνιξ, «Joker»

Α’ Γυναικείου Ρόλου

Σίνθια Ερίβο, «Harriet»

Σκάρλετ Τζοχάνσον, «Ιστορία Γάμου»

Λουπίτα Νιόνγκ'ο «Εμείς»

Σαρλίζ Θερόν, «Bombshell»

Ρενέ Ζελβέγκερ, «Judy»

B’ Ανδρικού Ρόλου

Τομ Χανκς, «A Beautiful Day in the Neighborhood»

Αλ Πατσίνο, «Ο Ιρλανδός»

Τζο Πέσι, «Ο Ιρλανδός»

Μπραντ Πιτ, «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

Τζέιμι Φοξ, «Just Mercy»

Β’ Γυναικείου Ρόλου

Μάργκο Ρόμπι, «Bombshell»

Nικόλ Κίντμαν, «Bombshell»

Σκάρλετ Τζοχάνσον, «Jojo Rabbit» (διπλή υποψηφιότητα για την ταλαντούχα ηθοποιό και αλλοτινό 13χρονο κορίτσι στον «Γητευτή των αλόγων» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ)

Τζένιφερ Λόπεζ, «Hustlers» (η Λόπεζ όπως δείχνουν τα πράγματα οδεύει για την 1η της υποψηφιότητα για Όσκαρ)

Λόρα Ντερν, «Ιστορία Γάμου»

Καλύτερου Καστ σε Κινηματογραφική Ταινία

«Bombshell»

«Ο Ιρλανδός»

«Jojo Rabbit»

«Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

«Parasite»

Καλύτερης ομάδας κασκαντέρ σε Κινηματογραφική Ταινία

«Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»

«Κόντρα σε Όλα»

«Ο Ιρλανδός»

«Joker»

«Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

Τιμητικό Βραβείο για το σύνολο της καριέρας του και το ανθρωπιστικό έργο του, στον 76χρονο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

*Η τελετή των 26ων SAG awards θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture