Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Ναό του Αγίου Ανδρέα οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Στον Ναό του Αγίου Ανδρέα οι μαθητές του...

Τους υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Τον ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας επισκέφθηκαν μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου:

«Με αφορμή  τον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου και με στόχο τη διαθεματική προσέγγιση – γνωριμία  σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων  της πόλης, οι μαθητές όλων των τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών του σχολικού συγκροτήματος «Γεώργιος  Γλαράκης» με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου, πραγματοποίησαν την  Πέμπτη 5/12/2019  εκπαιδευτική –προσκυνηματική  επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Ανδρέα.

«Ξεναγός» τους ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος εκμαιεύοντας τις υπάρχουσες γνώσεις των μαθητών μέσα από διαλογικές ερωτήσεις κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους, παρουσίασε με απλά και παραστατικά λόγια τη ζωή και το έργο του Αγίου Ανδρέα, την ιστορία του παλαιού και του νέου ιερού Ναού και του παραπλήσιου αγιάσματος.

Οι μαθητές/τριες  προσκύνησαν την Κάρα, το Σταυρό, τον τάφο και τμήμα του χεριού (δύο δάκτυλα) του Πολιούχου και  πήραν την ευχή του Μητροπολίτη ο οποίος ευγενικά και φιλόξενα έδωσε σε όλους ως ενθύμιο   μικρή εικόνα του Αγίου, δίπτυχο ενημερωτικό έντυπο για τον Άγιο Ανδρέα, και για το  σχολείο ωραία εικόνα του Αγίου σε ξύλο.

Ο Δ/ντής του σχολείου Νίκος Κοτοπούλης αφού αναφέρθηκε στην αποστολική διαδοχή του Μητροπολίτη Πατρών που ανάγεται στον  Απόστολο Ανδρέα δια των μεσολαβησάντων επισκόπων της μητρόπολης Πατρών με πρώτο τον Στρατοκλή, ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων και της σχολικής κοινότητας, τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο γι αυτή την ιδιαίτερα τιμητική και ωφέλιμη   για τους μαθητές του 9ου Δημοτικού ενημέρωση -  διδασκαλία.

Η υποδιευθύντρια  Εύη Μαλακάση πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο ως αναμνηστικό  Χριστουγεννιάτικη κάρτα που έφτιαξαν μαθητές της Ε΄ τάξης και  αντίγραφο χειροτεχνίας μαθήτριας της Ε ΄ τάξης του σχολείου μας το 1938 ενώ οι μαθητές ευχαρίστησαν το Σεβασμιώτατο για την ανταπόκρισή του στο αίτημά τους με ένα θερμό χειροκρότημα.Ήταν μια ευχάριστη σημαντική εμπειρία για όλους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις