Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εβδομήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν στην Γερμανία

Εβδομήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τ...

Στο Βερολίνο και επτά ακόμη κρατίδια

Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί το Βερολίνο, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Μιούλερ και η γερουσιαστής για θέματα οικογένειας, Σάντρα Σέερες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων είναι δραματική και τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Το Βερολίνο, υπενθύμισαν, συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο.

Επιπλέον, οι Εντεταλμένοι για ζητήματα αλλοδαπών, οκτώ ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να υποδεχθούν ασυνόδευτους νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα. «Η ανάγκη είναι γνωστή. Όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε σχετικά η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Μίργιαμ Κρούπα.

Τα κρατίδια που συμμετέχουν, εκτός του Βερολίνου και της Θουριγγίας, είναι το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη, η Κάτω Σαξονία, η Ρηνανία - Παλατινάτο, η Σαξονία - 'Ανχαλτ και το Σλέσβιγκ - Χολστάιν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις