Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Διεθνείς stars της όπερας στο «Ντον Κάρλο» της Λυρικής την περίοδο των Χριστουγέννων

Διεθνείς stars της όπερας στο «Ντον Κάρλ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Βέρντι στην πιο μεγαλοπρεπή του στιγμή, όταν ο θρόνος παλεύει με την καρδιά. Οι συντελεστές είναι από όλο τον κόσμο

Κουίντες international με stars του μελοδράματος μέσα στις γιορτές: Περίπου ένα μήνα, 8/2- 5/1, το διάστημα που θα παίζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή η πιο μεγαλοπρεπής όπερα του Βέρντι «Ντον Κάρλο», στην πεντάπρακτη ιταλική της βερσιόν, την οποία θα γνωρίσουμε μέσα από μια μεγάλη, πολυεθνική συμπαραγωγή με διεθνούς φήμης συντελεστές. Συγκεκριμένα, η παράσταση πρωτοπαίχθηκε στο φημισμένο Κόβεντ Γκάρντεν το 2008, με συμπαραγωγούς Βασιλική Όπερα του Λονδίνου,  Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και  Εθνική Όπερας του Οσλο, οπότε αναμφίβολα υπογραμμίζει τον κοσμοπολίτικο προσανατολισμό της νέας εποχής της Λυρικής.

 

Μαέστρος είναι ο καταξιωμένος Φιλίπ Ογκέν και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  πολυβραβευμένος βρετανός Σερ Νίκολας Χάντνερ που έχει συνδεθεί με την καινοτομία στο αγγλικό θέατρο. Πρόκειται για ένα πληθωρικό έργο που δεν παίζεται συχνά αλλά είναι γεμάτο εντυπωσιακές άριες, δυναμικά ντουέτα και φωνητικά σύνολα, σχολιάζοντας τη σύγκρουση της καρδιάς με το καθήκον, αλλά και της κοσμικής εξουσίας με την εκκλησία. Ο Ντον Κάρλο είναι διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας, αλλά η αγαπημένη του αριστοκράτισσα Ελισάβετ δεν παντρεύεται εκείνον αλλά τον πατέρα του Φίλιππο για πολιτικούς λόγους.  Η παράσταση έχει νατουραλιστικό φόντο σε αντίθεση με τα κοστούμια της εποχής του Βελάσκεθ  αλλά και ιδιαίτερες σκηνές πλήθους με αναπάντεχη κίνηση της χορωδίας. Tα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια έχει σχεδιάσει ο Μπομπ Κρώλεϋ, ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς σκηνογράφους, ο οποίος έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, επτά βραβεία Τόνυ και δύο Ολίβιε και έχει υπογράψει πάνω από είκοσι παραγωγές για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.  

Διάσημες φωνές

 Η διανομή είναι πραγματικός πειρασμός για το θεατή που αγαπάει το μελόδραμα. Στον ρόλο του τίτλου, λίγους μήνες μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο του στο Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ερμηνεία του κορυφαίου Αργεντινού τενόρου Μαρσέλο Πουέντε, ο οποίος είναι περιζήτητος στην Ευρώπη.  Τον ρόλο του Φιλίππου Β΄ ανέλαβε ο Αλεξάντερ Βινογκράντοφ, ένας από τους σημαντικότερους βαθύφωνους της εποχής μας, Το Ροντρίγκο θα ενσαρκώσουν δύο κορυφαίοι Έλληνες βαρύτονοι. Στην πρώτη διανομή ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, o οποίος διαπρέπει  παγκοσμίως και έχει παίξει με επιτυχία τον ρόλο σε Φρανκφούρτη, Στρασβούργο, Ντύσσελντορφ και Μπορντώ, ενώ στη δεύτερη ο επίσης διεθνής Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος πρωτοτραγούδησε τον ρόλο στη Λισαβόνα.

Τον ρόλο της Ελισάβετ των Βαλουά θα ερμηνεύσουν δυο υψίφωνοι με διακρίσεις σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού και εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα. Στην πρώτη διανομή η Μπάρμπαρα Φρίττολι, μια από τις κορυφαίες Ιταλίδες σοπράνο, η οποία έχει εμφανιστεί περισσότερες από 80 φορές στη Μετροπόλιταν Όπερα. Στη δεύτερη διανομή θα απολαύσουμε τη διακεκριμένη Ρουμάνα υψίφωνο της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα, που έχει αγαπήσει πολύ το ελληνικό κοινό.

 

*Ραντεβού λοιπόν επί σκηνής 8, 13, 15, 19, 21, 28 Δεκεμβρίου και 2, 5 Ιανουαρίου.

 Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €35, €40, €50, €55, €60, €90
Φοιτητικό, παιδικό: €15
Περιορισμένης ορατότητας: €10

Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Τηλ.: 2130885700- Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742

www.nationalopera.gr

Επίσης προπωλούνται στα καταστήματα Public και στο www.ticketservices.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View