Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγύρισαν το εκκλησάκι των Εισοδίων & η ιερά μονή Ομπλού

Πανηγύρισαν το εκκλησάκι των Εισοδίων &a...

Αρκετός κόσμος πήγε μέχρι τα Εισόδια πλησίον του Αρχαίου Ωδείου για να προσκυνήσει

Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Θεοτόκου, όταν μικρό κοριτσάκι οι γονείς της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννα την αφιέρωσαν στο ναό, τιμήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 με λαμπρότητα και από την τοπική Εκκλησία στην Πάτρα. Επίκεντρο όπως κάθε χρόνο αποτέλεσε ο ναός των Εισοδίων στην ανηφόρα προς την πλατειούλα Αγίου Γεωργίου που ανήκει στην ενορία του Αγίου Νικολάου. Αρκετοί συμπολίτες ανέβηκαν τα σκαλάκια για να πάνε στον μικρό μα όμορφο αυτό ναό απ’ όπου ατενίζεις όλη την Πάτρα για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας, να ανάψουν το κεράκι τους και να πάρουν τον καθιερωμένο άρτο.

Την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 20/11 το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που κήρυξε και το Θείο λόγο ενώ στην ιερά αγρυπνία ήταν ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου.  Ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική Θεία λειτουργία που τελέστηκε ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης ενώ ο εορτασμός ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης με τον εσπερινό και την παράκληση.

Να προσθέσουμε πως στα Εισόδια της Θεοτόκου κάθε χρόνο πανηγυρίζει και η Ιστορική Ιερά Μονή Ομπλού που χρονολογείται από το 1189 και βρίσκεται σε μία υπέροχη τοποθεσία σε υψόμετρο 750 μέτρων, πάνω από το Σαραβάλι. Μάλιστα επιτελούνται εργασίες ώστε ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι να βελτιωθεί και το μοναστήρι να γίνει ευκολότερα προσβάσιμο από τους πιστούς.

Στο μοναστήρι του Ομπλού την παραμονή της εορτής πήγε και τέλεσε τον αρχιερατικό εσπερινό ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το πρωί της Πέμπτης στην ιερά ακολουθία ήταν ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που κήρυξε και το Θείο λόγο.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου πανηγύρισε και ο Ιερός Ναός στο Φαρραί του Δήμου Ερυμάνθου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις