Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ο "Θεόδωρος Φωκαεύς" την Κυριακή δίνει συναυλία στα Πρωτοκλήτεια 2019

Ο "Θεόδωρος Φωκαεύς" την Κυρια...

Τίτλος της συναυλίας "Η των Πατρέων σε πόλις Ποιμένα κέκτηται"

Ο όμιλος «Θεόδωρος Φωκαεύς», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, διοργανώνει τη συναυλία με τίτλο «Η των Πατρέων σε πόλις Ποιμένα κέκτηται», αφιερωμένη στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, υπό την αιγίδα της Στέγης Ελληνικών χορωδιών, στο πλαίσιο των «Πρωτοκλητείων 2019», συμμετέχοντας για ακόμα μια φορά στην αναβάθμιση και προώθηση του θεσμού αυτού, που ετησίως προβάλλει την Αποστολική πόλη των Πατρών πανελληνίως.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου Πατρών,  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα, παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Φέτος πραγματοποιείται μια κορυφαία μουσική συνάντηση τριών εξαίρετων χορωδιών προς τιμή του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα.Ο Βυζαντινός χορός του Φωκαέως θα ψάλλει υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Μουσικολογιοτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Να θυμίσουμε πως ήταν θετική η απήχηση του πρόσφατου μουσικού λευκώματος του «Φωκαέα» και της 12ετίας παρουσίας του που εξεδόθη ενώ επιτυχία είχε και ο πρώτος παγκοσμίως αμφιωτικός δίσκος Βυζαντινής μουσικής που παρήγαγε το Βυζαντινό φωνητικό σχήμα «Θεόδωρος Φωκαεύς», κερδίζοντας πολλαπλές, μεγάλες  διακρίσεις.

Στην συναυλία συμμετέχουν επίσης, ο θαυμάσιος Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» υπό την διεύθυνση του Λαμπαδάριου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους, κ. Ιωάννη Χαβιαρλή και η καταξιωμένη «Βυζαντινή χορωδία Αθηνών», που διευθύνει ο  Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μετά το πέρας των 20λεπτων προγραμμάτων που θα παρουσιάσει η κάθε μία χορωδία, όλοι οι χοροί μαζί θα ψάλλουν, κλείνοντας την εκδήλωση, επιλεγμένους ύμνους του Άρχοντος  Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, υπό την διεύθυνσή του. Στην συναυλία έχουν προσκληθεί πολλοί ιερείς, ιεροψάλτες, οι εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture