Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του νέου ...

Πλήθος Πατρινών στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι" - Παρέστη & μίλησε και ο Γεώργιος Χρούσος

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του σημαντικού επιστήμονα αστροφυσικού Διονυσίου Σιμόπουλου «Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το βράδυ της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Υπολογίζεται πως παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση κοντά στα διακόσια άτομα ενώ άξιο αναφοράς είναι πως στους ομιλητές της βραδιάς προστέθηκε και ένα πολύ σπουδαίο όνομα από τον επιστημονικό χώρο, ο γεννημένος στην Πάτρα Γεώργιος Π. Χρούσος, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (2001–2002) & κατέχει τη θέση του επικεφαλής στο τμήμα Εφηβικής Υγείας της UNESCO. Επίσης έχει διατελέσει επικεφαλής Τεχνολογίας και Κοινωνίας, στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, στην Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Ο 68χρονος κ. Χρούσος είναι καλός φίλος με τον κ. Σιμόπουλο και ήρθε για να μιλήσει κι αυτός στην εκδήλωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με την βράβευση του κ. Σιμόπουλου από το τμήμα χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών & τον καθηγητή Γιάννη Ματσούκα. Μάλιστα η πρωτοτυπία της βράβευσης ήταν πως του δόθηκε ένα ωραίο αποτύπωμα του DNA σε μορφή γλυπτού. Στη συνέχεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε με επιτυχία το βιβλιοπωλείο Η Γωνιά του Βιβλίου της οικογένειας Παπαχρίστου, (στο οποίο μάλιστα ο συγγραφέας κάνει και αναφορά στο βιβλίο του μιας & είναι από τα παλαιότερα των Πατρών), μίλησαν ο Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, ένας εξέχων ακαδημαϊκός- διαστημικός επιστήμονας με μεγάλη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA, καθώς και ο μαθηματικός Αθανάσιος Σπέντζας (παλιός αεροσκόπος με τον συγγραφέα στην Πάτρα), ο χημικός Δημήτρης Θεοδοσόπουλος που ο κ. Σιμόπουλος χαρακτήρισε blogger, και ο γνωστός Αθηναίος δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς που συντόνισε την όλη εκδήλωση. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Μελιώ Κατσιφάρα.

Στο τέλος της βραδιάς οι κ.κ. Σιμόπουλος και Κριμιζής σε μεταξύ τους διάλογο για το πώς θα προχωρήσουν μελλοντικά οι διαστημικές αποστολές και πότε θα πάμε στον Άρη, υπήρξε η επισήμανση του κ. Σιμόπουλου πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2070, σε πενήντα και πλέον χρόνια από τώρα μιας και ο προυπολογισμός των ΗΠΑ για το διάστημα έχει μειωθεί δραστικά από 5,8% που ήταν πριν χρόνια.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο Θανάσης Κούστας, Διευθυντής της Αναπτυξιακής στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ο πανεπιστημιακός Γιώργος Δάσιος, καλός φίλος του κ. Σιμόπουλου από τους προσκόπους, ο παλιός καθηγητής φυσικής κ. Πέρπερας, τον οποίο είχε στο γυμνάσιο, ο Διονύσιος Σιμόπουλος, κ.α.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Σιμόπουλος και όλη η εκλεκτή παρέα δείπνησε στην «Αλάμπρα» στα Ψηλαλώνια, τα οποία και αναφέρονται αρκετά στο βιβλίο και στον τίτλο του, «Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture