Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι "Άγγελοι του Τσάρλι" σε νέες περιπέτειες - Πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Στιούαρτ

Οι "Άγγελοι του Τσάρλι" σε νέε...

Η νέα ταινία πατά στο ύφος της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς των '70ς

Για δεύτερη φορά δοκιμάζει τις δυνατότητες της ως σκηνοθέτις, η ηθοποιός Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2, Hunger Games) κρατώντας τα ηνία της επόμενης γενιάς των ατρόμητων Αγγέλων του Τσάρλι & σκηνοθετώντας το νέο Charlie’s Angels φιλμ συνυπογράφοντας και το σενάριο. To φιλμ κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ την Παρασκευή 15/11 ενώ την προσεχή Πέμπτη 21/11 θα βγει στην Ελλάδα σε διανομή της Feelgood.

Στο νέο φιλμ διάρκειας 118 λεπτών, η Kristen Stewart (Twilight),  η Naomi Scott (Aladdin) και η νεοφερμένη Ella Balinska δίνουν σάρκα και οστά στους Αγγέλους του Τσάρλι σε μία απολαυστική, διασκεδαστική και, όπως είναι αναμενόμενο, καταιγιστική περιπέτεια. Μεταμφιέσεις, εξωτικά μέρη, ανατροπές, χιούμορ, γυναικεία αλληλεγγύη, εντυπωσιακές σκηνές δράσης και ειδικά για την ταινία τραγούδια της Ariana Grande ντύνουν το νέο αυτό κεφάλαιο της θρυλικής ομάδας.

Το επόμενο μέρος της αγαπημένης σειράς εγκαινιάζει την ύπαρξη όχι ενός, αλλά πολλών Bosley, τους οποίους υποδύονται διαφορετικοί ηθοποιοί. Έτσι, το κοινό θα απολαύσει τους Djimon Hounsou (Blood Diamond) και Patrick Stewart (Logan), αλλά και την ίδια την Elizabeth Banks στον ρόλο κλειδί του μεσολαβητή ανάμεσα στους Αγγέλους και τον μυστηριώδη Τσάρλι.

Σύνοψη

Οι περίφημοι Άγγελοι του Τσάρλι συνεχίζουν να δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Charles Townsend, του οποίου το ιδιωτικό πρακτορείο ερευνών έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως. Έχοντας συγκεντρώσει τις πιο έξυπνες, πιο γενναίες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες γυναίκες ανά τον κόσμο, τώρα υπάρχουν διάφορες ομάδες Αγγέλων καθοδηγούμενες από διαφορετικά αφεντικά στις πιο απαιτητικές αποστολές.

 «Είναι λίγες οι ταινίες με πολλές γυναίκες πρωταγωνίστριες. Ένιωσα ότι αυτή η ταινία ήταν ένας τρόπος να διηγηθώ μια ιστορία για παραπάνω από μία πρωταγωνίστρια, τρεις υπέροχες, δυνατές γυναίκες που είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την πλοκή» λέει η 45χρονη Elizabeth Banks, που σκηνοθετεί την πρόσφατη προσθήκη στην εμβληματική σειρά προσθέτοντας πως «αυτοί οι χαρακτήρες ήταν γυναίκες που εργάστηκαν σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και έπρεπε να τα καταφέρουν με τον τρόπο τους. Δεν είχαμε δει γυναίκες τόσο ζόρικες σε κανένα είδος πριν από αυτές, ήταν επαναστατικό».

Για να γράψει το σενάριο η Elizabeth Banks ανέτρεξε στα βασικά. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976, οι Άγγελοι του Τσάρλι εμφανίστηκαν για 1η φορά στο τηλεοπτικό κανάλι ABC στην Αμερική με αρχικό καστ τις Kate Jackson, Farrah Fawcett και Jaclyn Smith στα 74 της χρόνια σήμερα. Η σειρά που έκανε τεράστια επιτυχία συνεχίστηκε για 5 σαιζόν και έφτασε τα 110 επεισόδια έως το 1981 ενώ την βλέπαμε και στην Ελλάδα στην τότε κρατική τηλεόραση. Η σειρά παρακολουθούσε τις περιπέτειες μιας ομάδας τριών πανέμορφων γυναικών που πολεμούσαν το έγκλημα στην υπηρεσία ενός μυστηριώδους εκατομμυριούχου, του Τσάρλι, ο οποίος κρατούσε την ταυτότητα του μυστική.

Το πρώτο επεισόδιο σημείωσε ακαριαία επιτυχία και η σειρά διήρκεσε όπως προείπαμε 5 σαιζόν, ενώ γέννησε δύο ταινίες το 2000 και το 2003. «Οι Άγγελοι του Τσάρλι ήταν η αρχή της ενδυνάμωσης των γυναικών στην τηλεόραση. Οπότε, όταν αρχίσαμε τη διαδικασία συνέχισης των Άγγελων του Τσάρλι, θέλαμε να ενσωματώσουμε ό,τι προηγήθηκε», ανέφερε η Ελίζαμπεθ Μπανκς.

Η αφετηρία του νέου στόρι ήταν το πώς είναι σήμερα το Townsend Agency, 40 χρόνια μετά. Στη σύγχρονη εποχή, η εταιρεία έχει δικτυωθεί παγκοσμίως. «Η Liz πήρε αυτόν τον κόσμο που ξέραμε και τον επέκτεινε» ανέφερε η Kristen Stewart, που υποδύεται τη Sabina Wilson, μία από τους Αγγέλους. «Είμαστε περισσότερες. Έχουμε πιο έντονη παρουσία. Είμαστε πολυάριθμες. Έχει να κάνει με το πώς δουλεύουμε μαζί και πώς γινόμαστε μια υπέροχη ομάδα. Δεν εκθειάζουμε τους χαρακτήρες σαν να είναι ήρωες, σαν να μην μπορούμε να είμαστε ανάμεσα τους. Το όλο θέμα είναι να προσεγγίζεις κάτι με ευφυία και φροντίδα και όχι απλώς να βγάζεις ένα όπλο στραμμένο στον κακό. Έχει να κάνει με το να ξεγελάς κάποιον και να το κάνεις για καλό».

Το σημαντικό στην ταινία, υποστήριξε η Ελίζαμπεθ Μπανκς, είναι το πόσο προσγειωμένη είναι. «Έχει να κάνει με κανονικές γυναίκες που κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Κάθε μέρα βρίσκομαι ανάμεσα σε καταπληκτικές γυναίκες και η ταινία έχει να κάνει με αυτό, καθημερινές ηρωίδες που εμπιστεύονται άλλες γυναίκες, που πιστεύουν σε αυτές και θέλουν να τις βλέπουν να πετυχαίνουν».

Η ταινία, βέβαια, είναι γεμάτη δράση, μεταμφιέσεις και μία ελαφρότητα που όλοι έχουμε αγαπήσει, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. «Ήθελα να κάνω μια ταινία που δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά» λέει η δημιουργός. «Νομίζω ότι η απόλαυση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στους Αγγέλους του Τσάρλι. Θέλουμε το κοινό να απολαύσει όλες τις στιγμές».

«Αυτό που έκανε η Drew Barrymore (ήταν η παραγωγός και έπαιζε έναν από τους Αγγέλους στις 2 ταινίες σε σκηνοθεσία McG), συγκεντρώνοντας αυτό το απίθανο καστ με εμπνέει τόσο πολύ. Είναι μια από τις γυναίκες που θαυμάζω σε ό,τι αφορά την καριέρα της» πρόσθεσε η Ελίζαμπεθ Μπανκς. «Το κυνήγησε. Και πέρασαν πολύ ωραία. Νιώθεις αυτή την αδελφοσύνη. Ακόμα και στην τηλεοπτική σειρά η ιδέα είναι ότι οι γυναίκες κάνουν τα πράγματα μαζί. Η ταινία ήταν μια ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί σαν ομάδα κι έτσι κάνουν οι γυναίκες. Είμαστε πολύ συνεργατικές κι αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει να φέρνω κοντά διαφορετικές δεξιότητες, διαφορετικές γυναίκες, να τις κάνω ομάδα και μετά να πετυχαίνουν».

*Οι Άγγελοι τώρα έχουν εξελιχθεί και το ίδιο έχει συμβεί με τις αποστολές τους. Στη νέα ταινία, συναντάμε την Elena Houghlin (Naomi Scott), μια λαμπρή επιστήμονα και μηχανικό που έχει εφεύρει το Calisto, μία αειφόρο πηγή ενέργειας που φέρνει την επανάσταση. Όταν τα αφεντικά της βγάζουν εσπευσμένα την εφεύρεση της στην αγορά, τους προειδοποιεί ότι υπάρχει ένα ελάττωμα στο σύστημα: στα λάθος χέρια, μπορεί να γίνει φονικό όπλο. Δυστυχώς, τα αφεντικά της αποδεικνύονται αυτά τα λάθος χέρια, οπότε η Elena απευθύνεται στο Townsend Agency για βοήθεια. O αγώνας της Elena για τη δικαιοσύνη πυροδοτεί μία περιπέτεια για να επιστραφεί η εφεύρεση πριν καταστρέψει τον κόσμο.

Αλλά η κατασκοπεία είναι κατασκοπεία, οπότε όταν βλέπουμε για 1η φορά τους Αγγέλους βρίσκονται σε αποστολή σε μία πολυτελή ταράτσα του Ρίο. Η Sabina (Κρίστεν Στιούαρτ), το ελεύθερο πνεύμα της ομάδας, είναι εντελώς απρόβλεπτη.

Τέλος η Jane Kano (Ella Balinska) είναι ο Άγγελος με την καρδιά ενός στρατιώτη, μία πρώην πράκτορας της ΜΙ6, συγκεντρωμένη, αποφασισμένη & πολύ πειθαρχημένη, το αντίθετο της Sabina.

Σενάριο (βασισμένο σε ιστορία των Evan Spiliotopoulos και David Auburn) και σκηνοθεσία: Elizabeth Banks.

Παίζουν ακόμα ο μαύρος ηθοποιός Djimon Hounsou, ο γοητευτικός Sam Claflin και οι Noah Centineo, Patrick Stewart.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bill Pope, ASC

Σχεδιασμός Παραγωγής: Aaron Haye

Κοστούμια: Kym Barrett

Μοντάζ: Alan Baumgarten, ACE

Μουσική: Brian Tyler.

Την ταινία θα την δούμε και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture