Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρία λεπτά από την Αγ. Σοφίας, κάνα 10λεπτο στο φανάρι της Μίνι

Τρία λεπτά από την Αγ. Σοφίας, κάνα 10λε...

Μεγάλη η ταλαιπωρία των οδηγών τις ώρες αιχμής

Μεγάλο παραμένει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Ταμπάχανα της Πάτρας εκεί όπου ουσιαστικά συναντιόνται η Γερμανού, η 3ου Ορειβατικού και η Μεσσάτιδος με την Μικρή Περιμετρική.

Παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες εκ μέρους της Περιφέρειας να ρυθμιστούν τα φανάρια και να υπάρξει βελτίωσης του προβλήματος, η ταλαιπωρία των οδηγών παραμένει. Ειδικά στην Μικρή Περιμετρική κατά τις ώρες αιχμής δημιουργείται πλέον το αδιαχώρητο με τα νεύρα των συμπολιτών να δοκιμάζονται αφού, μέσα σε μόλις τρία λεπτά βρίσκονται από την Αγ. Σοφίας στην άλλη έξοδο όπου κολλάνε επί περίπου 10 λεπτά στο φανάρι των Ταμπαχάνων.

Οι εικόνες που κατέγραψε το thebest.gr στο σημείο είναι χαρακτηριστικές. Στο σημείο το μποτιλιάρισμα κάποιες ώρες της ημέρας (γύρω στις 2:00μ.μ.) ξεκινάει ακόμα και από το τούνελ, γεγονός που κάνει ορισμένους να προβούν ακόμα και σε αναστροφή στην μέση της οδού για να γυρίσουν πίσω και να φτάσουν στον προορισμό τους από άλλη διαδρομή. Η κατάσταση είναι αφόρητη και δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι τις μέρες αυτές είναι κλειστή η Μεγάλη Περιμετρική.

Το πρόβλημα προϋπήρχε και ήταν πολύ έντονο απλά με το κλείσιμο της Μεγάλης Περιμετρικής επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο κι επεκτάθηκε χρονικά και σε άλλες ώρες τις ημέρας. Ανάλογη είναι η εικόνα και στους γύρο δρόμους με την Γερμανού να σηκώνει μεγάλο βάρος της κυκλοφορίας και να μπλοκάρει τα πρωινά αλλά και τα μεσημέρια ανάλογα και με τη λειτουργία των σχολείων. Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στους δρόμους της Αρόης και των Συνόρων που οδηγούν στα Ταμπάχανα.

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είχε πραγματοποιήσει σχετική κυκλοφοριακή μελέτη για τον κόμβο των Ταμπαχάνων την οποία τότε είχε παρουσιάσει το thebest.gr. Τα βασικά της στοιχεία ήταν τα εξής:

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που κατέγραψε είναι ότι καθημερινά περνούν από τα Ταμπάχανα 46.000 οχήματα με τις ώρες αιχμής μέσα σε 60 λεπτά τα οχήματα να φτάνουν ακόμα και τα 3.400. Σ

τις κυκλοφοριακές μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, μετρήθηκε ο κυκλοφοριακός φόρτος των οχημάτων που εισέρχονται στον κόμβο από τις οδούς 3ου Ορειβατικού, Μεσσάτιδος και Γερμανού με στόχο να εκπονηθεί νέα μελέτη Φωτεινής Σήμανσης με τους πραγματικούς κυκλοφοριακούς φόρτους, που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στον κόμβο.

Από τις μετρήσεις που έγιναν, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, προκύπτουν οι εξής κυκλοφοριακοί φόρτοι:

-Συνολική μέση ημερήσια κυκλοφορία (και στις δύο κατευθύνσεις της ΜΠΠ): 16.640 οχήματα το 24ωρο.

Μέγιστη ωριαία: 1.337 οχήματα την ώρα.

Προς Κουρτέση (από Ταμπάχανα): 9.340 οχήματα το 24ωρο.

Μέγιστη ωριαία: 800 οχήματα την ώρα.

Προς Ταμπάχανα (από Κουρτέση): 7.300 οχήματα το 24ωρο.

Μέγιστη ωριαία: 605 οχήματα την ώρα.

-Κόμβος πλατείας Ταμπαχάνων, δηλαδή τα οχήματα που εισέρχονται στον κόμβο.

Συνολική μέση ημερήσια κυκλοφορία: 46.000 οχήματα το 24ωρο.

-Μέγιστη ωριαία: 3.40 οχήματα την ώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις