Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 46.000 οχήματα στριμώχνονται καθημερινά στα Ταμπάχανα! ΔΕΙΤΕ τη μελέτη- Ρυθμίζει τα φανάρια η Περιφέρεια

Πάτρα: 46.000 οχήματα στριμώχνονται καθη...

Σε ρύθμιση των φαναριών θα προχωρήσει η Περιφέρεια

Τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται καθημερινά και ιδίως τις ώρες αιχμής ο κόμβος των Ταμπαχάνων κατέδειξε η μελέτη που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Η έρευνα αυτή οδηγεί τους επιστήμονες που την πραγματοποίησαν ότι με τις απαιτούμενες ρυθμίσεις των φαναριών που θα ακολουθήσουν το πρόβλημα μπορεί να μειωθεί έως και 40%.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που κατέγραψε είναι ότι καθημερινά περνούν από τα Ταμπάχανα 46.000 οχήματα με τις ώρες αιχμής μέσα σε 60 λεπτά τα οχήματα να φτάνουν ακόμα και τα 3.400.

Στις κυκλοφοριακές μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, μετρήθηκε ο κυκλοφοριακός φόρτος των οχημάτων που εισέρχονται στον κόμβο από τις οδούς 3ου Ορειβατικού, Μεσσάτιδος και Γερμανού με στόχο να εκπονηθεί νέα μελέτη Φωτεινής Σήμανσης με τους πραγματικούς κυκλοφοριακούς φόρτους, που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στον κόμβο.

Η μελέτη για την ρύθμιση των φαναριών εκτιμάται ότι επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Μικρής Περιμετρική ώστε να στηρίζεται σε πραγματικούς κυκλοφοριακούς φόρτους, οι οποίοι είναι αδύνατον να εκτιμηθούν με ακρίβεια πριν την παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου.

Η νέα μελέτη των φωτεινών σηματοδοτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και κατόπιν της έγκρισής της από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα υλοποιηθεί άμεσα.

Από τις μετρήσεις που έγιναν, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, προκύπτουν οι εξής κυκλοφοριακοί φόρτοι:

-Συνολική μέση ημερήσια κυκλοφορία (και στις δύο κατευθύνσεις της ΜΠΠ): 16.640 οχήματα το 24ωρο.

Μέγιστη ωριαία: 1.337 οχήματα την ώρα.

Προς Κουρτέση (από Ταμπάχανα): 9.340 οχήματα το 24ωρο.

Μέγιστη ωριαία: 800 οχήματα την ώρα.

Προς Ταμπάχανα (από Κουρτέση): 7.300 οχήματα το 24ωρο.

Μέγιστη ωριαία: 605 οχήματα την ώρα.

-Κόμβος πλατείας Ταμπαχάνων, δηλαδή τα οχήματα που εισέρχονται στον κόμβο.

Συνολική μέση ημερήσια κυκλοφορία: 46.000 οχήματα το 24ωρο.

-Μέγιστη ωριαία: 3.400 οχήματα την ώρα.

Ως προς τις διαμαρτυρίες σχετικά με την απαγόρευση της αριστερής στροφής προς την οδό Μεσσάτιδος (για Αρόη και Σύνορα) από την Περιμετρική (με κατεύθυνση από Κουρτέση προς Ταμπάχα), οι μελετητές υποστηρίζουν ότι αυτές δεν ευσταθούν διότι η πρόσβαση προς Αρόη-Σύνορα, έχει προβλεφθεί να γίνεται για μέσου των οδών Εϋνάρδου και Γερμανού με τις απαιτούμενες πληροφοριακές πινακίδες και με την σηματοδότηση της συμβολής των οδών Γερμανού και Εϋνάρδου, σύμφωνα με την μελέτη του έργου.

Η απαγόρευση της αριστερής στροφής προς την Μεσσάτιδος, εκτιμούν, συμβάλει στην βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στον κόμβο των Ταμπαχάνων και τούτο επειδή δεν αφαιρείται χρόνος πρασίνου της φωτεινής σηματοδότησης από τις άλλες κατευθύνσεις-κινήσεις για την πραγματοποίηση της αριστερής στροφής.

 

Πάτρα: Μας κάνατε Τα… μπάχαλα- Κάτοικοι κι επαγγελματίες απαιτούν κυκλικό κόμβο- ΒΙΝΤΕΟ με το κυκλοφοριακό κομφούζιο

 

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος στέκεται στην συνέπεια που υπήρξε εκ μέρους της Περιφέρειας η οποία προχώρησε άμεσα στην μέτρηση προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στα Ταμπάχανα.

«Στέλνουμε την έρευνα στο Υπουργείο ώστε να αλλάξει το πρόγραμμα των φαναριών και να λειτουργούν πλέον σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Η βελτίωση όπως μας λένε οι επιστήμονες θα είναι σημαντική. Παράλληλα αυξήθηκε και βελτιώθηκε η σήμανση σε όλο το μήκος της Μικρής Περιμετρικής. Εμείς ταυτόχρονα είμαστε ανοικτοί να μιλήσουμε με τους κατοίκους της περιοχής και τον Δήμο για όποιες προτάσεις είναι εφικτό να υλοποιηθούν», σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις