Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ένα νέο βιβλίο και σινε-προβολές για τον ιδιοφυή σκηνοθέτη Στάνλει Κιούμπρικ

Ένα νέο βιβλίο και σινε-προβολές για τον...

Το πρότζεκτ έχει τίτλο "Στάνλει Κιούμπρικ, Ο σκηνοθέτης από το μέλλον"

Mία νέα έκδοση που σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσουν οι σινεφίλ και μαζί ένα διήμερο σινε-προβολών στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 περιλαμβάνει το πρότζεκτ "Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Ο σκηνοθέτης από το μέλλον» με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 20 χρόνων από την απώλεια του σπουδαίου δημιουργού, το 1999. Το Βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Empire στο νέο του τεύχος που κυκλοφορεί έχει αφιέρωμα στην ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά – Eyes wide shut», το τολμηρό «κύκνειο άσμα» του ιδιοφυούς δημιουργού, παραγωγής του 1999 όπου και πρωταγωνιστούσαν ο Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων & εκδόσεων "Με το Βλέμμα της Κριτικής" της εκδοτικής/εκπαιδευτικής εταιρείας ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ο αφιερωματικός τόμος που κυκλοφορεί, περιλαμβάνει κείμενα για τη ζωή και το έργο του Κιούμπρικ καθώς και κριτικές όλων των ταινιών του από τους: Χρήστο Μήτση, Τάσο Ρέτζιο, Δημήτρη Χαρίτο, Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, Θόδωρο Σούμα, Ιωσήφ Πρωιμάκη, Γιώργο Παπαδημητρίου, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσαγκαράκη, Σταύρο Γανωτή. Αρχισυνταξία: Νέστορας Πουλάκος, Σύμβουλος Έκδοσης: Γιώργος Ρούσσος.

Επιπλέον, στις 29 & 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών του Στάνλει Κιούμπρικ τις οποίες θα προλογίσουν κριτικοί κινηματογράφου. Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες του διήμερου αφιερώματος.

Μεταξύ των ταινιών που έχει κάνει είναι το «2001, Η Οδύσσεια του Διαστήματος», «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι», το «Μπάρυ Λίντον», «Η Λάμψη» με τον Τζακ Νίκολσον, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture