Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αννα Γουίντουρ: Ποια είναι η super stylish «μεγαλειοτάτη» που καταφθάνει 27/11 στο Μέγαρο Μουσικής

Αννα Γουίντουρ: Ποια είναι η super styli...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η λονδρέζα που άλλαξε δια παντός την αμερικάνικη Vogue θα μιλήσει στην Αθήνα για την ηθική μόδα του μέλλοντος, διαβάστε την πορεία της

Ποια είναι η αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία» της αμερικάνικης Vogue, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στις 27 Νοεμβρίου σε συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της «Καθημερινής» ως καλεσμένη της ελληνικής Vogue; Η πασίγνωστη Anna Wintour, που ενέπνευσε την κινηματογραφική επιτυχία «Ο διάβολος φορούσε Prada» είναι μια αδιαμφισβήτητη διεθνής προσωπικότητα με ηγετική φυσιογνωμία, μια πανίσχυρη γυναίκα που καθορίζει και διαμορφώνει τις εξελίξεις στο χώρο της μόδας. H φιγούρα της θεωρείται πλέον μέρος της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας του στυλ.

To ντύσιμό της δεν αλλάζει ποτέ ύφος

To ντύσιμό της δεν αλλάζει ποτέ ύφος

Γεννημένη στο Λονδίνο, προέρχεται από οικογένεια ιστορικής βρετανικής καταγωγής με αριστοκρατικές, πολιτικές και λογοτεχνικές καταβολές. Ο πατέρας της ήταν editor στην Evening Standard, ενώ και η μητριά της και ο αδελφός της επίσης σχετίζονταν με τα media. Από μαθήτρια, στα χρόνια του κολεγίου, παρακολουθούσε ευλαβικά τη μόδα και έβγαινε ραντεβού με μεγαλύτερους άνδρες. Στα 15 της με παρότρυνση του πατέρα της εργάστηκε στην πολύ trendy μπουτίκ Biba, λίγο μετά συμμετείχε σε σεμινάριο του Harrods, ώσπου το 1970 ξεκίνησε τα ρεπορτάζ μόδας για το Harper’s Bazaar. Tαχύτατα ανακάλυψε νέα μοντέλα και συνεργάστηκε δημιουργικά και πρωτοποριακά με θρυλικούς φωτογράφους. Από το 1975 έχοντας εγκατασταθεί πλέον στη Νέα Υόρκη θήτευσε σε διάφορα ονομαστά έντυπα και είχε διάφορες ερωτικές σχέσεις με επώνυμους και ισχυρούς της τέχνης και των επιχειρήσεων. Το 1984 παντρεύτηκε το λονδρέζο ψυχίατρο Ντέιβιντ Σάφερ  και το 1988 ξεκίνησε να διευθύνει την αμερικάνικη Vogue “με νεύρο και δυναμισμό» καθιερώνοντας πολλές καινοτομίες στο styling «κόντρα στην παλιά ατσαλάκωτη και στημένη εικόνα σαλονιού» και κυκλοφορώντας το πρώτο εξώφυλλο μοντέλου με βρεγμένα μαλλιά και χωρίς καθόλου μεικαπ.

Η Anna Wintour πρόσφατα γιόρτασε τα 70 της χρόνια έχοντας ξεπεράσει πολλές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Δημοκρατικών πεποιθήσεων, έχει σταθεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον και της Μισέλ Ομπάμα και καταπιάνεται με φιλανθρωπίες. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, κάνοντας στροφή σε μια πιο εξωστρεφή και ευχάριστη συμπεριφορά. Με το παρατσούκλι της «μεγαλειοτάτης» είχε σχολιαστεί νωρίτερα ως μόνιμα αγενής και σνομπ και είχε γραφτεί πως απολάμβανε να είναι απρόσιτη και να τρομοκρατεί υπαλλήλους και συνεργάτες της. Επίσης οι ετήσιες απολαβές του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ο άκρως πολυτελής τρόπος διαβίωσής της και οι στενές φιλίες της με σχεδιαστές και stars είχαν απασχολήσει εκτενώς τον Τύπο. Η Wintοur ακολουθεί ένα καθημερινό πρόγραμμα με στρατιωτική πειθαρχία- ξύπνημα 6 π.μ., παιχνίδι τένις και μακιγιάζ- πριν πάει στο γραφείο, ενώ στις επιδείξεις φθάνει πάντα πολύ νωρίτερα για τις σημειώσεις της και ποτέ δεν ξενυχτάει μετά τις 10.15 το βράδυ. Το χτένισμά της, «καρέ με αφέλειες» δεν το αλλάζει ποτέ, ενώ φοράει πάντα μεγάλα σκούρα γυαλιά, συγκεκριμένο τύπο παπουτσιού και φορέματα που μοιάζουν. Το όνομά της έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στο ευρύτερο κοινό, αφ’ ότου εμφανίζεται και ως οικοδέσποινα του θεαματικού Met Gala.

Mια από τις εμφανίσεις της στο Met Gala

Mια από τις εμφανίσεις της στο Met Gala

Στην Αθήνα καταφθάνει ως Artistic Director της Condé Nast, στην πρώτη της ευρωπαϊκή εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Global Content Advisor της Vogue, τον περασμένο Αύγουστο.

Η Editor-in-Chief της αμερικανικής Vogue θα είναι κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα Ενσωμάτωση, Ενδυνάμωση των Γυναικών και Βιωσιμότητα στη μόδα. H Anna Wintour θα μιλήσει για τον ρόλο της Vogue στο μέλλον της μόδας και για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Condé Nast στον τομέα της ηθικής μόδας και της ευσυνείδητης κατανάλωσης.

Θα την πλαισιώσουν διεθνείς προσωπικότητες της μόδας, όπως η Cara Smyth και η Dana Thomas, καθώς και αναγνωρισμένες Ελληνίδες σχεδιάστριες, οι οποίες θα μιλήσουν για την πορεία τους, για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στον χώρο και για τη γυναικεία συμβολή στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

Μετά την ομιλία της θα συνομιλήσει με την Editor-in-Chief της Vogue Greece, Θάλεια Καραφυλλίδου και με το κοινό.

Το συνέδριο Change Makers πραγματοποιείται με αφορμή τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος Conde Nast και η Vogue. Επίκεντρο της προσοχής αποτελεί η βιωσιμότητα, με τους σχεδιαστές να κάνουν μία τεράστια στροφή προς αυτήν - δημιουργώντας ρούχα για τα οποία χρησιμοποίησαν υλικά από παλαιότερες συλλογές τους (upcycling).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View