Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο "Τζόκερ" κοιτά στα μάτια πλέον το 1 εκατ. εισιτήρια στη χώρα μας

Ο "Τζόκερ" κοιτά στα μάτια πλέ...

Ήδη έφτασε τα 750.000 εισιτήρια σε 4 εβδομάδες - Καλά πάει και η "Μaleficent, Η Δύναμη του σκότους" και το φιλμ "Παράσιτα"

Συνεχίζεται ο χαμός με το «Joker» του Τοντ Φίλιπς με την εκπληκτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ που σίγουρα θα διεκδικήσει Όσκαρ. Όπως έγραψε το flix.gr, το 1 εκατομμύριο εισιτήρια δεν είναι πλέον μακριά για τον άπιαστο «Joker», που ήδη ευνοημένος και από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2019, έφτασε τα 750.000 εισιτήρια σε έναν μήνα (το εορταστικό διάστημα 24-28/10 έκοψε σε 148 αίθουσες πανελλαδικά κοντά στα 91.000 εισιτήρια) και αναμένεται να ανακηρυχθεί η εμπορικότερη ταινία της τρέχουσας δεκαετίας στα ελληνικά κινηματογραφικά ταμεία.

Η πολυσυζητημένη ταινία του Τοντ Φίλιπς που είναι και ακατάλληλη για κάτω των 18 ετών, μετρά μέχρι στιγμής 852 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις (τα περίπου 278 εκατ. προέρχονται από τις ΗΠΑ όπου ήδη έως το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα πιάσει το όριο των 300) και είναι η 3η μεγαλύτερη επιτυχία της DC στα χρονικά μετά τον «Aquaman» (1,148 δις δολάρια) και τo «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» (873,6 εκατ. δολάρια), το οποίο και σύντομα θα ξεπεράσει. Επίσης είναι πρώτη πλέον στη λίστα με τις «ακατάλληλες» ταινίες. Μάλιστα όπως γράφτηκε, έχουν μετατραπεί σε αξιοθέατο οι σκάλες στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης όπου και γυρίστηκε μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του φιλμ.

Το φιλμ «Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους», με Αντζελίνα Τζολί και Μισέλ Πφάιφερ σε 137 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε στο δεύτερο 4ήμερο του, 25.000 εισιτήρια και έχει φτάσει τα 71.536 (στις ΗΠΑ ήδη είναι κοντά στα 67 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 229 από τον υπόλοιπο κόσμο) ενώ το παιδικό «Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων - Abominable», σε 123 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 24.118 εισιτήρια στην 1η εβδομάδα προβολής του.

Το φιλμ «Παράσιτα» που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών έκανε την έκπληξη και σε 17 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον), μπόρεσε να προσελκύσει 12.485 σινεφίλ το περασμένο πενθήμερο φτάνοντας συνολικά μέχρι σήμερα τα 23.255 εισιτήρια (στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεπεράσει σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών τα 4,1 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις).

Τέλος η ποιοτική ταινία εποχής "Η Μάχη της Επικράτησης - The Current War", με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε 36 αίθουσες πανελλαδικά (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε), έκοψε περίπου 5.700 εισιτήρια στην πρεμιέρα της. Βγήκε και στο εξωτερικό και οι εισπράξεις της είναι 2,6 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ συν άλλα περίπου 4,9 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture