Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα της Πατρινής στην καταγωγή, συγγραφέως Βικτώριας Μακρή

Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα της Πατ...

Την Τετάρτη 30/10/2019, Τίτλος του "Αρχιπέλαγος La Maddalena"

Το βιβλίο της Πατρινής στην καταγωγή, Βικτώριας Μακρή με τίτλο «Αρχιπέλαγος La Maddalena» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 30/10/2019 στις 19.30 μ.μ. στο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου απέναντι από τον ιερό ναό Αγ. Κυριακής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση οι:

Τασία Μπιρλή, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών,

Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, συντονίστρια της λέσχης ανάγνωσης και ίδια η συγγραφέας.

Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών, Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα», βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου της οικογένειας Παπαχρίστου και οι εκδόσεις Κέδρος.

Μπαχάρ, Ζερμέν, Γκέρντα, Σαβέρια.

Τέσσερις γυναίκες με καταγωγή από την Άγκυρα, τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τα νησιά Φερόες και τη Σικελία, αντίστοιχα. Διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες, διαφορετικές καταβολές και ιστορία, τα βιώματα όμως κοινά. Περιπλανήθηκαν σε τόπους και πολιτισμούς, αλλά κατέληξαν και οι τέσσερις στο ίδιο σημείο, σε ένα νησί. Από όποια γωνιά της γης κι αν ξεκινήσεις, σε όποιον τόπο κι αν καταλήξεις, σε όποια αγκαλιά κι αν κουλουριάσεις την ύπαρξή σου, ίσως εντέλει αντιληφθείς πως η ζωή μοιάζει με τα κοράλλια, που με την πάροδο του χρόνου, όση γοητεία και αξία κι αν έχουν, σιγά σιγά θρυμματίζονται και γίνονται μια ροζ σκόνη που την παίρνει ο αέρας και τη σκορπίζει στην παραλία…

Και μόνο το φως του ορίζοντα παραμένει αναλλοίωτο, να παιχνιδίζει με τις ακτίνες του πάνω στις αποχρώσεις των θρυμματισμένων κοραλλιών…

*Η Βικτώρια Μακρή έχει γεννηθεί στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει έως σήμερα. Φοίτησε στο Μαράσλειο, στο Κολωνάκι. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου, ενώ παράλληλα δημοσίευε κείμενά της σε φοιτητικές εφημερίδες της σχολής. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα μετά το τέλος των σπουδών της, ασχολήθηκε αρχικά με τη στιχουργική και στη συνέχεια με την πεζογραφία.

Έχει συνεργαστεί με τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη, ο οποίος συμπεριέλαβε στίχους της στον δίσκο του Στεναγμός Ανατολίτης (από τη δισκογραφική εταιρία Lyra, σε βινύλιο), μαζί με ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Νάσου Θεοφίλου και της Αθηνάς Καραταράκη. Η συνεργασία της με τον Νίκο Μαμαγκάκη συνεχίστηκε παράλληλα με τη συστηματική πλέον ενασχόλησή της με την πεζογραφία.

Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό Έκφραση Λόγου και Τέχνης του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Λέρου, ενώ το 2008 βραβεύτηκε το διήγημά της «Σαν Αγία του Αιγαίου» στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ίδιου πνευματικού κέντρου.

Το 2011 βραβεύτηκε στον διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό της οργάνωσης ελληνικού πολιτισμού Νόστος στην Αργεντινή, με θέμα «Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ιστορία μιας κλοπής ή κλοπή της Ιστορίας;» Το 2012 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό της πολιτιστικής ιστοσελίδας Eyelands για το διήγημά της «Παράθυρο με θέα το Μυρτώο Πέλαγος».

Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Ελεύθεροι Φυλακισμένοι» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της «Casta Diva» το 2011 και ακολούθησε το τρίτο της μυθιστόρημα «Μια νύχτα με τον Τσέχωφ» το 2015. Το βιβλίο ζητήθηκε από τη βιβλιοθήκη του Ταγκανρόγκ, της γενέτειρας του Τσέχωφ, για να μεταφραστεί στα ρωσικά και να κυκλοφορήσει στη Ρωσία.

Το «Αρχιπέλαγος La Maddalena» είναι το τέταρτο βιβλίο της. Διηγήματά της είναι υπό έκδοση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture