Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Είναι καλοί επειδή είναι πλούσιοι; Τα «Παράσιτα» έφθασαν στο Πάνθεον

Είναι καλοί επειδή είναι πλούσιοι; Τα «Π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η ταινία- έκπληξη που θριάμβευσε στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών είναι μια νοτιοκορεάτικη αλληγορική σάτιρα ταξικών αντιθέσεων

Μια εβδομάδα (από αυτή την Πέμπτη 24/10 έως και 30/10) θα παιχθεί  η «μαύρη» κοινωνική και ψυχολογική σάτιρα «Παράσιτα» στο Πάνθεον της Γούναρη, μια αλληγορική σινεφίλ δημιουργία με στοιχεία θρίλερ και απρόοπτες εξελίξεις που κατέκτησε το Χρυσό Φοίνικα των Καννών και θεωρείται η «must see» έκπληξη της σαιζόν στη διεθνή κοινότητα των εκλεκτικών κινηματογραφόφιλων.  Το ερεθιστικό νοτιοκορεάτικο φιλμ, μας μεταφέρει στην έπαυλη μιας ευκατάστατης οικογένειας, η οποία έχει εξαρτηθεί πλήρως από τις υπηρεσίες μιας φαμίλιας πρώην ανέργων απατεώνων. Οι τελευταίοι διείσδυσαν με … στρατηγική στην πλούσια ζωή δίχως να κάνουν γνωστή τη συγγένειά τους στους εργοδότες τους. Με σκηνοθέτη τον Μπονγκ Τζουν –Χο, που βαδίζει στα βήματα του Παρκ Χανκ Γουκ (του λατρεμένου «Old Boy») παρατηρητή και στοχαστή των όσων συμβαίνουν γύρω μας, μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας τον πολύκροτο «Joker».

Η ιστορία διαδραματίζεται πρωτίστως στην εντυπωσιακή Σεούλ και ακολούθως σε μια μεζονέτα «αποστειρωμένης» αρχιτεκτονικής ευδαιμονίας και αλλόκοτης συμβίωσης δυο ολότελα διαφορετικών κόσμων. Θίγονται βέβαια με μια δεξιοτεχνική κωμική ειρωνία οι ταξικές αντιθέσεις μεταξύ των ανθρώπων και κριτικάρονται καταστάσεις και συμπεριφορές, που καταλήγουν στη βία και την καταστροφή. Τα «Παράσιτα» είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που η κοινωνία τους οδηγεί να «κλέβουν» καλύτερες συνθήκες επιβίωσης χάρη σε άλλους, περισσότερο ισχυρούς και τυχερούς. Η ραδιουργία έχει όμως σκληρό τίμημα.

Οι κριτικοί χαρακτηρίζουν την ταινία απολαυστική και της δίνουν τέσσερα και πέντε «αστέρια». Εσείς πώς «βλέπετε» τους μεν και τους δεν; Eίναι τελικά καλοί επειδή είναι πλούσιοι; Μένει να αιωρείται στην οθόνη το βασικό ερώτημα… Εννοείται πως θα σπεύσουμε στο Πάνθεον, είναι από τα φιλμ που θεωρούνται εναλλακτική πρόταση στο σύγχρονο σινεμά.

 

 *Το «Parasite- Παράσιτα» παρουσιάστηκε πρόσφατα στο φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» της Αθήνας, ο Μπονγκ Τζουν- Χο συνυπογράφει και το σενάριο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View