Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Θλίψη για τον συνθέτη Νίκο Ιγνατιάδη – «Έφυγε» στα 73 του

Θλίψη για τον συνθέτη Νίκο Ιγνατιάδη – «...

Είχε γράψει πολλές μεγάλες μουσικές επιτυχίες της δεκαετίας του '80

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση που μόλις μαθεύτηκε ότι έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια, ο συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης, δημιουργός σημαντικών μουσικών επιτυχιών των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Την είδηση του θανάτου του γνωστού και αγαπητού καλλιτέχνη, έκανε γνωστή ο διαχειριστής της σελίδας που διατηρούσε ο συνθέτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη στο Facebook.

O Νίκος Ιγνατιάδης είχε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ ενώ στην Ελλάδα είχε κάνει λαμπρές συνεργασίες με τον Γιάννη Πάριο, τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Μαρινέλλα, τη Λίτσα Διαμάντη, την Δήμητρα Γαλάνη, τον Λευτέρη Μυτιληναίο, κ.α.

Ανάμεσα στα τραγούδια που είχε συνθέσει και είχαν αγαπηθεί από τον κόσμο ήταν η μπαλάντα «Κόκκινο γαρύφαλλο» που είχαν πρωτοπεί ο Γ. Πάριος και η Χαρούλα Αλεξίου, τα κομμάτια «Ποτέ ποτέ, ποτέ» και «Είσαι Θεός» που είχε πει μοναδικά ο Γιάννης Πάριος, το «Μάη μου» που είχε πει ο Φίλιππος Νικολάου, το «Αναμνήσεις» με τη φωνή της Μπέσσυ Αργυράκη, το «Θάλασσα θάλασσα» που είχε τραγουδήσει ο Νίκος Νομικός, τα «Μεγάλη στιγμή» και «Μια Θάλασσα γαλάζια» επίσης με τη φωνή της Μπέσυ Αργυράκη, το "Φωτιά στα σύνορα της γης" που είχε ερμηνεύσει ο Γ. Πάριος και τόσα άλλα.

Ήταν από τους παραγωγικούς συνθέτες με μεγάλη εμπορική απήχηση και μας αφήνει κληρονομιά τραγούδια που ακούγονται με την ίδια χαρά και νοσταλγία και σήμερα.

Πολλά από τα τραγούδια του όπως το "Μια θάλασσα γαλάζια" είναι ιδιαίτερα αγαπητά και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight