Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Άγριες Μέλισσες
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

DECO

/

Ασημακόπουλος Interiors: Η διαχρονική αξία του χειροποίητου χαλιού από τα βάθη της Ανατολής

Ασημακόπουλος Interiors: Η διαχρονική αξία του χειροποίητου χαλιού από τα βάθη της Ανατολής

Το μαλλί, το μετάξι και το βαμβάκι υφαίνονται με φυσικό τρόπο αποκαλύπτοντας εκθαμβωτικά σχέδια σε χιλιάδες αποχρώσεις

Mε διαδρομή πάνω από επτά δεκαετιών στα χειροποίητα χαλιά από όλα τα μέρη του κόσμου και παράδοση στην υψηλή ποιότητα, την τεράστια γκάμα και τις καλές τιμές, η έκθεση Ασημακόπουλος στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, μας καλεί να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε από κοντά εξαιρετικά χαλιά από τις χώρες της Ανατολής και να «ζεστάνουμε» το σπίτι μας με εκείνο που μας αρέσει περισσότερο. Το team της γνωστής πατρινής επιχείρησης εξηγεί μάλιστα στο thebest.gr γιατί τέτοια χαλιά παραμένουν αξεπέραστα- μια πραγματική επένδυση.

Από τα βάθη της Ανατολής ξεκινά εδώ και αιώνες ένα μαγικό ταξίδι στην τέχνη του χειροποίητου χαλιού.

 Κάθε χαλί και μια ιστορία.  Μία ολόκληρη τελετουργία που αποτυπώνει την κουλτούρα, την παράδοση, τον τρόπο ζωής και τη μοναδικότητα των τεχνουργών που δημιουργούν με φαντασία και… ψυχή.

 Το μαλλί, το μετάξι και το βαμβάκι υφαίνονται  με φυσικό τρόπο αποκαλύπτοντας εκθαμβωτικά σχέδια  σε χιλιάδες αποχρώσεις που ξεχωρίζουν στη λεπτομέρεια χάρη στην τεχνογνωσία των ανθρώπων που μας κληρονομούν τον πολιτισμό τους.

 Τα χειροποίητα χαλιά, όμως, δεν ξεχωρίζουν μόνο για την ποιότητα και τη συμμετρία τους, αλλά και τον «χαρακτήρα» τους ο οποίος τους δίνει επιπρόσθετη αξία και γοητεία. Κάθε χαλί είναι κι ένα… γλυπτό!

 Η αξία ενός χειροποίητου χαλιού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τα υλικά κατασκευής, η περιοχή (η ονομασία των διαφόρων χαλιών είναι συνήθως της πόλης που κατασκευάστηκαν), η πυκνότητα (όσο περισσότερους κόμπους έχει ένα χαλί τόσο ανεβαίνει η αξία του), αλλά και οι λεπτομέρειες στην απόδοση των παραστάσεών του, γι’ αυτό και στις ημέρες μας εξακολουθεί να αποτελεί μία απολύτως σίγουρη και ασφαλή επένδυση.

Η πραγματική όμως αξία του χειροποίητου χαλιού μπορεί να είναι μετρήσιμη, αλλά δεν είναι συγκρίσιμη. Κι αυτό, γιατί η ζωντάνια των χρωμάτων του, η καθαρότητα στα σχέδια και η αυθεντικότητα του αποτυπώνουν την ψυχή του δημιουργού του, η οποία δεν μπορεί να παρασκευαστεί από καμία μηχανή…

 Αγοράζοντας, σήμερα ένα χειροποίητο χαλί επενδύουμε σε σταθερές και αμετάβλητες αξίες, όπως ο χρόνος, το στυλ και η άνεση που διατηρούν αναλλοίωτη και ασύγκριτη την χρηστικότητά του σε όλες τις μορφές για πολλά- πολλά χρόνια.

 Ένα χειροποίητο χαλί μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό έργο τέχνης που με το πέρασμα των χρόνων θα μετατραπεί σε οικογενειακό κειμήλιο και θα κληρονομείται από γενιά σε γενιά.

 Γι’ αυτό και για την αγορά ενός τέτοιου πολύτιμου αντικειμένου πρέπει να εμπιστεύεστε τους ειδικούς. Ανθρώπους που έχουν επαγγελματική παράδοση στο χώρο του χειροποίητου χαλιού και που η εμπειρία και η γνώση τους είναι συνώνυμα της ποιότητας και της εξυπηρέτησής σας.

 Επενδύοντας στην αγορά ενός χειροποίητου χαλιού επενδύεται στη διαχρονική του αξία. Έτσι χρειάζεστε τις πολύτιμες συμβουλές επαγγελματιών του χώρου που χρόνια τώρα έχουν εδραιώσει τη δική τους σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο εξασφαλίζοντας για όλους εσάς τα καλύτερα και πιο ποιοτικά χαλιά σε υπέροχα σχέδια, χρώματα και μεγέθη, ώστε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

 Η επιλογή του κατάλληλου χαλιού για τον δικό σας χώρο απαιτεί προσοχή. Οι ειδικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε ανάμεσα σε χαλιά μεταξωτά και μάλλινα, φτιαγμένα με ακρίβεια κόμπο- κόμπο, με εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες και πλούσιους χρωματικούς συνδυασμούς, σε κλασικό ή μοντέρνο ύφος.

 

 Σίγουρα μια ματιά σε μία ολοκληρωμένη έκθεση χειροποίητων χαλιών είναι αρκετή για να σας εμπνεύσει κι ένα άγγιγμα αρκεί για να σας συγκινήσει και να σας ταξιδέψει σε μέρη μαγικά, εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει και οι στιγμές «υφαίνουν» μία ολόκληρη ζωή.

 

 *Ασημακόπουλος Interiors: Πλατεία Γεωργίου Α9- Τηλ. 2610 270462 και 2610 621506

[email protected]

Best View