Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η πατρινή Παυλίνα Ανδριοπούλου στο χορευτικό solo "Πύθωνος 36" στο Γκάζι

Η πατρινή Παυλίνα Ανδριοπούλου στο χορευ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Είναι χορεύτρια και βοηθός σκηνοθέτη στις παραγωγές του Δημήτρη Παπαιωάννου, τώρα υποδύεται μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της

Ένα υπαρξιακό σουρεαλιστικό solo είναι το χορευτικό θέαμα «Πύθωνος 36» με την χαρισματική πατρινή χορεύτρια Παυλίνα Ανδριοπούλου, μέλος της ομάδας του Δημήτρη Παπαιωάννου. Ενσαρκώνει στο Θέατρο Ροές στο Γκάζι (11-14/10) μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της, η οποία στέκεται «απέναντι στον κόσμο και απέναντι στον εαυτό της». Ο προσωπικός της χώρος στη σημερινή Αθήνα μετατρέπεται σε έναν αστικό ζωολογικό κήπο των διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς της.

Αυτή η παράσταση «κλειδαρότρυπας» που αναφέρεται στη δημοσιοποίηση μιας προσωπικής κατάστασης έχειο χορογραφηθεί από τη Βάσω Γιαννακοπούλου που έχει αποφοιτήσει από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών και συνεργαστεί με χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει λάβει μέρος μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είναι συνιδρίτρια της ομάδας χορού Νταλίκα και έχει εμφανιστεί στα θεάματα τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων -Αθήνα 2004.

Η πατρινή Παυλίνα Ανδριοπούλου σπούδασε χορό στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη και συνέχισε την εκπαίδευση της παρακολουθώντας μαθήματα χορού και ακροβατικών (εδάφους/εναέρια) από καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους όπως Frey Faust, David Zambrano, Daniel Lepkoff, Wim Vandekeybus κ.α.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ομάδας του Δημήτρη Παπαϊωάννου, σαν ερμηνεύτρια και σαν βοηθός σκηνοθέτη για τις παραγωγές “The Great Tamer”, “Still Life”, “Origins”, “Primal Matter”, “Μέσα”.

 

(Με λίγα λόγια, οι παραπάνω κυρίες είναι σίγουρα η εγγύηση ποιότητας για μια ξεχωριστή παράσταση στην Αθήνα για τους λάτρεις του σύγχρονου χορού).

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View