Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών από 17 Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών από...

Το φιλμ «Παράσιτα» από τη Ν. Κορέα θα το δούμε και στην Πάτρα, στο Πάνθεον

Όσοι μέχρι στιγμής έχει τύχει να δουν το φιλμ «Παράσιτα –Parasite» από τη Ν. Κορέα σε σενάριο και σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν- Χο, έχουν να πουν τα καλύτερα. Η ταινία τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα – Palm D’ Or στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών ενώ ήταν και το φιλμ έναρξης του φετινού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Όπως είδαμε το φιλμ «Παράσιτα» που χαρακτηρίζεται ως ένα κοινωνικό φιλμ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και θρίλερ, θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την Seven Films την Πέμπτη 17.10.2019 και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη όπου ήδη έχει μπει και το σχετικό διαφημιστικό πόστερ.

Διάρκεια: 132 λεπτά.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Καν- Χο Σονγκ, Γέο- Γιονγκ Τζο, Lee Sun-kyun, κ.α.

Γλώσσα: Κορεάτικα.

Ένα απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι μια ταινία που αρνείται να κατηγοροποιηθεί σε κάποιο είδος ή ακόμα να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Seven.

Απολύτως απρόβλεπτο στην πλοκή του, το αριστούργημα του Μπονγκ Τζουν Χο (Okja, Snowpiercer) δικαίως τιμήθηκε φέτος με το Χρυσό Φοίνικα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ιστορία καθώς πρόκειται για την πρώτη ταινία από την Κορέα που αποσπά το πολυπόθητο βραβείο.

Nα προσθέσουμε πως το «Παράσιτα» είναι και η επίσημη φετινή πρόταση της Νοτίου Κορέας στα Όσκαρ στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture