Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δύο Γερμανικά φιλμ του 2018 προβάλλονται απόψε & το Σάββατο στην Αχάια Κλάους

Δύο Γερμανικά φιλμ του 2018 προβάλλονται...

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο πλαίσιο του Kino Fest

Η ABCinema επιστρέφει και φέτος στα κινηματογραφικά δρώμενα διοργανώνοντας το πρώτο KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου στον χώρο της Achaia Clauss στην Πάτρα σε συνεργασία με το Goethe - Zentrum Πάτρας και τον Ελληνογερμανικό Σύνδεσμο Αχαΐας.

Με ελεύθερη είσοδο, το σινεφίλ κοινό της περιοχής θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο (2) γερμανόφωνες ταινίες πρόσφατης παραγωγής με ελληνικούς υπότιτλους, προσφέροντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα της Γερμανικής κινηματογραφικής τέχνης.

Σε έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την γερμανική παράδοση όπως η Αχάια Κλάους και με μαγευτικό φωτισμό κάτω από τα αστέρια των φθινοπωρινών νυχτών, το κοινό θα ταξιδέψει την μια ημέρα, την Παρασκευή 27/9/2019 στις 21:30 «Στους Διαδρόμους – In the Aisles» όπου οι ανθρώπινες σχέσεις εξελίσσονται σε μια σειρά από τυπικές συμπεριφορές και στοιχειώδεις συναλλαγές, μια ταινία που είναι ρομαντική, τρυφερή, γλυκόπικρη, μια μικρή ιστορία για τη μεγάλη ανθρώπινη μοναξιά.

Ο εσωστρεφής και ντροπαλός Κρίστιαν πιάνει δουλειά σε σούπερ μάρκετ και ειδικεύεται ως χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος στο τμήμα των ποτών. Στους διαδρόμους του καταστήματος θα γνωρίσει τη Μάριον, την οποία προσπαθεί να πλησιάσει. Εκείνη όμως είναι παντρεμένη.

Σκηνοθεσία: Thomas Stuber.

Διάρκεια: 125 λεπτά.

Πρόκειται για Γερμανική παραγωγή του 2018. Το συγκεκριμένο φιλμ εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου αποσπώντας το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής αλλά και το βραβείο Σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα.

Την δεύτερη ημέρα, το Σάββατο 28/9/2019  στις 21.00, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, ταξιδεύουμε στο 1956 και στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας που κυβερνάται από το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα μέσω της "Σιωπηλής Επανάστασης - Das schweigende Klassenzimmer / The Silent Revolution".

Έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, τηρώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Σκηνοθεσία: Lars Kraume.

Διάρκεια 111 λεπτά. Επίσης πρόκειται για Γερμανική παραγωγή του 2018.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/362646322

Πρόγραμμα: https://bit.ly/2m4E9ws

Και οι 2 ταινίες ήταν διανομής της Seven Films.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture