Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυο νεκροί και πάνω από 14.000 κεραυνοί στα δυτικά-Πού έπεσε περισσότερη βροχή

Δυο νεκροί και πάνω από 14.000 κεραυνοί ...

Δείτε πίνακες

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα από τις πρώτες ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 24/09 προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων, ενώ δύο άτομα έχασαν την ζωή τους από χτύπημα κεραυνού στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών. Στο σύνολό τους οι κεραυνοί που έπεσαν στην Ελληνική επικράτεια ξεπέρασαν τους 14.000 (5.300 πάνω από την ξηρά / 9.000 πάνω από τη θάλασσα), ενώ καταγράφηκαν και 2 ανεμοστρόβιλοι (Καλαμάτα, Αμαλιάδα) και 1 υδροσίφωνας  (Αμβρακικός Κόλπος – Αμφιλοχία).

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ», τα σημείων των θανατηφόρων χτυπημάτων και τα σημεία εμφάνισης των ανεμοστρόβιλων / υδροσίφωνα.

Πολύ μεγάλα ύψη υετού καταγράφηκαν από το σύνολο σχεδόν των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα. Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09, ενώ στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως την ίδια ώρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις