Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ενορία της Αγίας Σοφίας Πατρών

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ενορία της Αγ...

Στον εσπερινό και στη Θεία λειτουργία το πρωί της Τρίτης, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Πλήθος πιστών αναμένεται να κατακλύσει τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη περιοχή της Πάτρας που πανηγυρίζει απόψε και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019. Τιμάται η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδας που μαρτύρησαν για την χριστιανική τους πίστη.

Ο εορτασμός στον ιερό ναό της Αγ. Σοφίας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 16/9 με την έξοδο της εικόνας στην είσοδο του ναού και την έναρξη του ιερού προσκυνήματος.

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, τελείται ο αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο, αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Σοφίας, από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές αγίες της εκκλησίας.

Στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού ενώ ανήμερα την Τρίτη 17/9 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα με τον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελέσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που επίσης θα κηρύξει το Θείο λόγο ενώ κατόπιν θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας στις οδούς Αγίας Σοφίας, Κιλκίς, Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και επιστροφή στον Ιερό Ναό.

Εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας Πατρών είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις