Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Στην παράσταση «Αΐντα» του Βέρντι με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, ο Πατρινός Ν. Καραγκιαούρης

Στην παράσταση «Αΐντα» του Βέρντι με την...

Στο Θέατρο Πέτρας στις 13/9 και στο Βεάκειο στις 14/9/2019 στις 20.30

Η φημισμένη όπερα του Βέρντι «Αΐντα» θα παρουσιαστεί στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, στις 20:30 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς, στις 20:30.

Στη σκηνή θα βρεθούν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες και μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών της παράστασης όπερας είναι και ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης. Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει την νέα καλλιτεχνική περίοδο με την όπερα «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι στο Θέατρο Πέτρας και το Βεάκειο Θέατρο.

Η όπερα «Aïda» συντέθηκε το 1871 από τον Τζουζέπε Βέρντι, με το λιμπρέτο να υπογράφεται από τον Αντόνιο Γκιζλαντσόνι. Η πλοκή της, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Χεδιβικό βασιλικό θέατρο του Καΐρου και μετέπειτα στη Σκάλα του Μιλάνου, μεταφέρει τον θεατή στην Αρχαία Αίγυπτο και στον έρωτα του στρατηγού Ρανταμές με τη σκλάβα Αΐντα, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ Αιγύπτου και Αιθιοπίας.

Το έργο έρχεται τώρα να παρουσιαστεί ως μία υπερπαραγωγή στην Αθήνα, με 2 παραστάσεις, αποτελώντας μάλιστα το άνοιγμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου για την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας και του Βεάκειου Θεάτρου θα βρεθούν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, ανάμεσα τους σολίστ, χορωδοί και μέλη της ορχήστρας προερχόμενοι από πολλές διαφορετικές χώρες.

Τις διαχρονικές άριες της όπερας αλλά και τα επιβλητικά χορωδιακά της θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό ο Μίχαελ Βακκάρο, που έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, με τον Βύρωνα Φιδετζή, που βρίσκεται στη μουσική διεύθυνση.

Παράλληλα, στους βασικούς ρόλους της παράστασης θα δούμε τους Φίλιππο Μοδινό (Ρανταμές), Κασσάνδρα Δημοπούλου (Άμνερις), Yamel Domort (Αΐντα), Bartozs Onufry Urbanowicz (Ράμφις), Jaime Eduardo Pialli (Αμονάσρο), Τζένη Δριβάλα (Ιέρεια) και τον Νικόλα Καραγκιαούρη (Βασιλιάς) ενώ θα συμμετέχουν και η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, το αντρικό τμήμα της Χορωδίας «Μελωδοί» Νέας Σμύρνης και το ανδρικό τμήμα της Chorus «Nova». 

Η φωτ. του Νικόλα Καραγκιαούρη είναι από το σάιτ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture