Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Φόβισε και προσέλκυσε κοντά 52.000 θεατές στο ξεκίνημα του το "Αυτό: Κεφάλαιο 2"

Φόβισε και προσέλκυσε κοντά 52.000 θεατέ...

Η ταινία παίζεται και στην Πάτρα - Καλούτσικα πήγε και η "Μπερναντέτ" με την Κέιτ Μπλάνσετ

To σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την τιμητική της η ταινία θρίλερ «Το Αυτό, Κεφάλαιο 2 – It: Chapetr Two» που μόνο στις ΗΠΑ το τριήμερο 6-8/9/2019 μαζί με τα preview της Πέμπτης ξεπέρασε τα 91 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 94 από τον υπόλοιπο κόσμο. Το φιλμ σε σκηνοθεσία Andres Muschietti, συνέχεια του προπέρσινου φιλμ και με το σενάριο του να βασίζεται και πάλι στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, τα πήγε μία χαρά και στη χώρα μας (παίζεται και στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα) κόβοντας το 4ήμερο 5-8/9, 51.634 εισιτήρια σε 175 αίθουσες πανελλαδικά, σύμφωνα με το flix.gr.

Βέβαια το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο σε σχέση με το πρώτο φιλμ που στο άνοιγμά του τέλη Σεπτέμβρη του 2017 είχε κόψει κοντά 101.000 εισιτήρια σε 168 οθόνες, φτάνοντας τα 261.565 στο τελικό σύνολο. Στις ΗΠΑ σε μεγάλα Μέσα ενημέρωσης όπως το forbes.con, ήδη έχουν αναρτηθεί άρθρα που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η νέα ταινία που πάντως έχει πάρει καλές γενικά κριτικές δεν μπόρεσε να πιάσει τα νούμερα της πρώτης και μία εξήγηση είναι αυτή της μεγάλης διάρκειας (2 ώρες και 49 λεπτά).

Στο φιλμ που πάντως φόβισε (ήδη από το τρέιλερ) παίζουν μεταξύ άλλων και η Τζέσικα Τσαστέιν και ο Τζέιμς ΜακΑβόι.

Από τις άλλες νέες ταινίες, το σίκουελ του παιδικού animation «Angry Birds: Η Ταινία» κινήθηκε στα περίπου 16.000 εισιτήρια σε 141 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα) ενώ το Αμερικάνικο ανεξάρτητο φιλμ «Που Χάθηκες, Μπερναντέτ» που έχει βασιστεί στο μπεστ σέλερ βιβλίο της Maria Semple, με πρωταγωνίστρια την πάντα σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ και μαζί της τους Μπίλι Κράνταπ, Κρίστεν Γουίγκ, Τζούντι Γκριρ και την απίθανη πιτσιρίκα που παίζει την κόρη της, Έμα Νέλσον καθώς κι ένα στόρι που μας πάει μέχρι την Ανταρκτική αλλά και μας κάνει να αναρωτηθούμε για τα δικά μας πιστεύω, του αν πετύχαμε ή όχι και αν αξίζει μία νέα προσπάθεια στη ζωή μας, πήγε συμπαθητικά με κοντά 11.000 εισιτήρια σε 38 αίθουσες πανελλαδικά.

Στις ΗΠΑ, το φιλμ με την Μπλάνσετ έφτασε τα σχεδόν 8,7 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις έως τις 5/9. Τέλος η ταινία του Γούντι Άλεν «Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» όντως έχει αποτελέσει σουξέ και όλοι θέλουν να την δουν (στα 82.000 εισιτήρια σε 3 εβδομάδες στη χώρα μας) ενώ το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο επίσης σαρώνει και πλησιάζει τα 205.000 εισιτήρια σε 3 εδβομάδες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture