Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτάζει 7 με 9 Σεπτεμβρίου 2019 ο ναός Παντανάσσης το Γενέσιο της Θεοτόκου

Γιορτάζει 7 με 9 Σεπτεμβρίου 2019 ο ναός...

Πλήθος πιστών θα περάσει από το ναό που εγκαινιάστηκε πριν 160 ολόκληρα χρόνια για να προσκυνήσει τη Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την τιμητική του έχει το σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 ο περικαλλής και ιστορικός ιερός ναός της Παντανάσσης Πατρών όπου και φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσης. Ως γνωστόν, στις 8 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τιμά το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ημέρα αυτή γίνεται το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι της Παντάνασσας, μίας ιδιαίτερα αγαπητής από τους πιστούς, εκκλησία. Μάλιστα αυτές τις μέρες που έχουν έρθει και νέοι φοιτητές με τις οικογένειες τους στην Πάτρα και τύχει να περάσουν από το ναό, ρωτούν με θαυμασμό να μάθουν ποιος ναός είναι αυτός.

Την περασμένη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία που είχε και ξεχωριστό χαρακτήρα καθώς τιμήθηκαν τα 160 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού το 1859 και αναφέρθηκε στον φετινό εορτασμό που θα είναι λαμπρός. Το Σάββατο 7/9 λοιπόν στις 10.30 το πρωί θα γίνει η λιτανευτική έξοδος της εικόνας της Παναγίας στην είσοδο της εκκλησίας και θα ξεκινήσει το ιερό προσκύνημα από τους πιστούς ενώ στις 19.00 θα τελεστεί ο εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και στις 22.00 το βράδυ θ’ αρχίσει η ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα την Κυριακή 8/9 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα είναι και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αγαπά ιδιαίτερα την Παντάνασσα και ήταν σημαντική η βοήθεια του το διάστημα των εργασιών αποκατάστασης από τις ζημιές που προξένησε ο σεισμός του 2008 (το κόστος που έφτασε τα 3,6 εκατ. ευρώ καλύφθηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος). «Είναι σαν η Παντάνασσα να ξαναχτίστηκε», είπε συγκινημένος απευθυνόμενος στους πιστούς την Κυριακή ο κ.κ. Χρυσόστομος.

Στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής 8/9 θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης & ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Χριστόφορος Μυτιλήνης ενώ την Δευτέρα 9/9 στην πρωινή Θεία λειτουργία τους ιερείς της Παντάνασσας θα πλαισιώσει ο εφημέριος του γειτονικού ιερού ναού του Παντοκράτορος, π. Περικλής Ρίπισης.

Η εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας θα παραμείνει στην είσοδο του ναού έως και την εορτή της Υψώσεως του Σταυρού, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις