Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Επιστρέφουν στον κήπο του Πολύεδρου η Κυβέλη Καστοριάδη & ο Ορέστης Καλαμπαλίκης

Επιστρέφουν στον κήπο του Πολύεδρου η Κυ...

Με το μουσικό live "Songs for a blue cloud" την Παρασκευή 6/9/2019 στις 21.30

Η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης επιστρέφουν στην υπέροχη & δροσερή αυλή του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147 Πάτρα για μία συναυλία με τίτλο «Songs for a blue cloud» αυτή την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης του live, 21.30 το βράδυ.

Η παράσταση αυτή είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς – ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α. με τη βελούδινη αλλά με τζαζ καταβολές φωνή της Κυβέλης Καστοριάδη και τη συνοδεία του Ορέστη Καλαμπαλίκη στην κιθάρα και τις ενορχηστρώσεις.

Η ευκολία της Κυβέλης Καστοριάδη να τραγουδά άπταιστα πέντε γλώσσες όπως και να αλλάζει ερμηνευτικό ύφος μαζί με τον άνθρωπο-ορχήστρα Ορέστη Καλαμπαλίκη «μεταμορφώνουν» μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά  σχέση με την ελληνική μουσική. Γι αυτό και οι δισκογραφικές της δουλειές εκδίδονται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο.

Πρώτη κυκλοφορία ήταν ο δίσκος με τίτλο Sous le ciel de Paris (με τη Ντόρα Μπακοπούλου και τον Ηρακλή Βαβάτσικα) και ο δεύτερος με τίτλο Songs for a blue cloud, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα. 

Η Κυβέλη άρχισε από πολύ νωρίς τις μουσικές σπουδές της. Η πρακτική του τραγουδιού την οδηγεί από το λυρικό στη σύγχρονη μουσική περνώντας από την βαριετέ και τη τζαζ, αλλά και στο θέατρο. ‘Έπαιξε στο θεατρικό έργο DNA του Denis Kelly στο Théâtre de la Bastille, και κατά την σαιζόν 2014-2015 στο Ματαρόα: η διάτρητη μνήμη στο θέατρο του Ήλιου και στο θέατρο Liberté της Toulon. Το 2017 συμμετέχει στην παρουσίαση την παράστασης Υπόθεση Φαρμακονήσι στο Théâtre de la Ville, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά. Συνδυάζοντας την αγάπη της για το τραγούδι και τη σκηνή, έγραψε με την υψίφωνο Audrey Bentley το «Oh my Glotte!» μία  ξέφρενη μουσική κωμωδία, που έπαιξαν σε διάφορα μέρη στη Γαλλία και τελευταία στο Théâtre de l’ Épée de Bois στην Cartoucherie.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες στη Γαλλία και στην Ελλάδα: τραγούδια του Kurt Weill, standards της τζαζ, ρεπερτόριο τραγουδιών του υποκόσμου (παραγγελία του δήμου του Παρισιού για τη γιορτή της μουσικής). Το 2013 τραγούδησε έργα του σύγχρονου Γάλλου συνθέτη Thierry Pécou στο μουσείο της Ακρόπολης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελλάδα και τη Γαλλία, συνοδευμένη από συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Διονυσίου Δερβιτσιώτη Μπουρνιά.

Όσο για τον Ορέστη Καλαμπαλίκη, έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1981 και άρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική στην ηλικία μόλις των 7 ετών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών έγινε δεκτός στο Conservatoire National Superieur de Musique et de danse de Paris, στο Παρίσι το 2005. Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κερδίσει δύο πρώτα βραβεία σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Songs for a blue cloud

Ερμηνεύει η: Κυβέλη Καστοριάδη

ΠΑΙΖΟΥΝ : Ορέστης Καλαμπαλίκης

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:30, στο Πολύεδρο στην Κανακάρη 147, Πάτρα  τηλ. 261 027 7342.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος θεάματος 12€  (δεν  συμπεριλαμβάνεται  ποτό).

Πληροφορίες - κρατήσεις : 2610 277 342. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ :ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ www.mikri-arktos.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ :  Γερολυμάτου Βιβή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture