Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Απίστευτο, υπερβολικό αλλά & με χιούμορ, το "Hobbs & Shaw" τράβηξε 43.000 θεατές

Απίστευτο, υπερβολικό αλλά & με χιού...

Με 42.000 εισιτήρια ξεκίνησε το παιδικό animation "Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2" - Και οι 2 ταινίες παίζονται και στην Πάτρα

Σαν να άρχισε να παίρνει τα πάνω της η κινηματογραφική κίνηση καθώς κιόλας οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει από τις διακοπές αλλά και οι ταινίες που βγαίνουν τραβάνε το ενδιαφέρον των θεατών. Το περασμένο 4ήμερο (28 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου 2019), αναμφίβολα τα πρωτεία κράτησε η πρεμιέρα του «Fast & Furious: Hobbs & Shaw» με τον απίστευτο Ντουέιν Τζόνσον σε μεγάλα κέφια και σε πολύ καλή φόρμα αλλά και τους Βανέσα Κίρμπι, Τζέισον Στάθαμ και τον Ράιαν Ρέινολντς σε ρόλο έκπληξη. Το φιλμ που από το Λονδίνο μας ταξιδεύει έως την εξωτική Σαμόα, έχει φτάσει στις Αμερικάνικες οθόνες τα 160 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 525 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο ενώ στη χώρα μας έκοψε σε 184 αίθουσες πανελλαδικά, περίπου 43.000 εισιτήρια. Το νούμερο είναι μία χαρά, απλά είναι χαμηλότερο αν το συγκρίνεις με το «Μαχητές των Δρόμων 8», που είχε μαζέψει 92.976 εισιτήρια από 187 αίθουσες τον Απρίλιο του 2017 (σε έξι πάντως μέρες) για να κλείσει την καριέρα του στα 304.891 εισιτήρια, όπως θυμίζει το flix.gr.

Η ταινία πάντως σε σκηνοθεσία του David Leitch όπου παίζουν και ο Ίντρις Έλμπα ως ο απόλυτος και παντοδύναμος κακός, σ’ ένα πάντως ρόλο εντελώς σχηματικό, καθώς και οι Έλεν Μίρεν και Έντι Μάρσαν, είναι καλογυρισμένη και ανήκει στην κυριολεξία στα φιλμ που αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να τα γύρισαν καθώς μερικές σκηνές είναι εντελώς εξωπραγματικές όπως αυτή στο τέλος με το ελικόπτερο.

Αρκετά καλά πήγε και το παιδικό φιλμ «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 – The Secret life of Pets 2» που σε 194 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε πάνω από 42.000 εισιτήρια. Στις ΗΠΑ η ταινία έχει φτάσει τα 158 εκατ. δολάρια συν άλλα 263 από την προβολή της στον υπόλοιπο κόσμο. Την ίδια ώρα στις πρώτες επιλογές των σινεφίλ παραμένει το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο που στη 2η εβδομάδα προβολής του σε 123 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε κοντά 36.682 εισιτήρια και πια έχει φτάσει τα 164.000 μέχρι στιγμής. Και οι τρεις αυτές ταινίες παίζονται και στην Πάτρα ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε αποδεικνύοντας πως ο Γούντι Άλεν κρατά το κοινό του παρά τα όσα λέγονται και γράφονται γι’ αυτόν, η κομεντί «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» με τον Τιμοτέ Σαλαμέ, την Ελ Φάνινγκ και την Σελένα Γκόμεζ που ξεκίνησε με 30.000 εισιτήρια σε 51 αίθουσες και συνέχισε με άλλα σχεδόν 18.000 σε 39 αίθουσες πανελλαδικά, το περασμένο 4ήμερο, φτάνοντας τα 64.240 εισιτήρια, σύμφωνα με το flix.gr.

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» της Ντίσνει συνεχίζει να κόβει εισιτήρια και ήδη πλησιάζει τα 277.000 εισιτήρια στη χώρα μας ενώ μέτρια έως αποτυχημένα κινήθηκε στις Ελληνικές αίθουσες το θρίλερ «Μεσοκαλόκαιρο» του Άρι Άστερ, με φόντο μία παγανιστική τελετουργία σε εξοχή της Σκανδιναβίας τον Ιούλιο όπου ο ήλιος δεν δύει σχεδόν καθόλου, μία ταινία που είχε ενδιαφέρον, είχε τραβηγμένες σκηνές και γυμνό προς το τέλος αλλά εν τέλει η αίσθηση που παίρνει ο θεατής είναι απλώς του αξιοπερίεργου φιλμ. Το «Μεσοκαλόκαιρο» παίχθηκε και για 1 εβδομάδα στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε. Υπολογίζεται ότι έκοψε σε 10 μέρες προβολής πανελλαδικά γύρω στα 5.900 εισιτήρια, ένα χαμηλό σχετικά νούμερο όταν στις ΗΠΑ έχει κάνει εισπράξεις 27 εκατ. δολαρίων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture