Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεκινά στο Πολύεδρο έκθεση της Ασπασίας Σκιαδαρέση

Ξεκινά στο Πολύεδρο έκθεση της Ασπασίας Σκιαδαρέση

Με χειροποίητες δημιουργίες και έμπνευση τη θάλασσα

Χειροποίητες δημιουργίες της δημιουργού Ασπασίας Σκιαδαρέση, με υλικά που ξεβράστηκαν από τη θάλασσα, θα παρουσιαστούν στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147 από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο των μικρών εκθέσεων.

Τίτλος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι “Εκεί στη σιωπή''. Στα βάθη της γης, κοιμήθηκε η θάλασσα. Υλικά από το βυθό της θάλασσας που ξεβράστηκαν με τα κύματα, ξύλα από παλιά σκαριά, βότσαλα, πέτρες, πολύτιμοι λίθοι, γυαλιά από μπουκάλια μιας ξεχασμένης μπύρας, κοχύλια, καραβόσχοινα φθαρμένα, φτερά από γλάρους που σταμάτησαν να πετούν, χρησιμοποιούνται από την Ασπασία Σκαδαρέση για να δημιουργήσει τις επιτοίχιες συνθέσεις της.

 «Η μοναχικότητα, η νοσταλγία, η κατάκτηση, η σιωπή, η θλίψη, ο κόσμος που χάνεται, το αχόρταγο της ψυχής, αλλά πάνω απ' όλα η αγωνία μου για όλα αυτά, η ανάγκη μου να συμφιλιώσω διαφορετικούς κόσμους, να συνομιλήσουν ενώνοντας τις σιωπές τους.» σημειώνει η Ασπασία Σκιαδαρέση και συνεχίζει λέγοντας: «η θάλασσα - πάντα μια θάλασσα – καθώς ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, ήταν αυτή που με συντρόφευε σε κάθε αποχαιρετισμό, που ακόμα δεν αντέχω, για ένα ακόμη ταξίδι του, εκεί έβρισκα το καταφύγιο μου, την ηρεμία της σιωπής. Ακόμη και σαν έφηβη σε 'κείνες τις πρώτες ρομαντικές κοριτσίστικες βόλτες μου στο νησί. Πόσο μ' αρέσει ακόμη να περπατάω ξυπόλητη.

Σ' αυτές τις ατελείωτες βόλτες μου στην θάλασσα, συνήθως μαζί με τους δύο υπέροχους σκύλους μου για συντροφιά, τα βότσαλα, οι πέτρες, τα ξύλα, πήραν μορφή κι έγιναν άνθρωποι μοναχικοί , σιωπηλοί, έγιναν φιγούρες ,έγιναν δημιουργίες, χειροποίητες, ίσως έχουν κάτι να σου πουν.»

Η Ασπασία Σκιαδαρέση έχει γεννηθεί στην Λευκάδα κάπου εκεί τον Σεπτέμβρη του '77 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Τουριστικές Επιχειρήσεις, δουλεύει στις πωλήσεις και πρόσφατα πήρε το πτυχίο της  ως θετική εκπαιδεύτρια σκύλων. Συμμετέχει στην φωτογραφική ομάδα του «Πολύμορφο» και ασχολείται  δημιουργικά με  κατασκευές, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture