Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί μαθητές που στόχευσαν ψηλά και κατάφεραν να αγγίξουν το όνειρό τους!

Οι Πατρινοί μαθητές που στόχευσαν ψηλά κ...

Οι πρώτοι των πρώτων

Μετά το άγχος της αναμονής ήρθε το αποτέλεσμα που σκόρπισε χαρά και χαμόγελα. Με την ανακοίνωση των βάσεων οι Πατρινοί υποψήφιοι που πέτυχαν στις σχολές της επιλογής τους- και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πρώτοι - απολαμβάνουν την επιτυχία αλλά και την επιβράβευση των κόπων τους.

Πολλοί ήταν αισιόδοξοι όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες αφού ήξεραν ότι βρίσκονταν αρκετό κοντά στον στόχο τους. Ωστόσο η τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι αυτή που επισφραγίζει την όλη προσπάθεια.

Υποψήφιοι των εξετάσεων που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και κατάφεραν να μπουν στις σχολές που ήταν η πρώτη τους επιλογή μίλησαν στο thebest.gr.

 

Γιάννης Τζόλας: Ο φιλόδοξος πατρινός αθλητής θα γίνει γιατρός!

Ο Γιάννης Τζόλας, απόφοιτος πια του Πειραματικού Γενικού Λυκείου της Πάτρας, κατάφερε να συγκεντρώσει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Με τα 19.377 μόρια που συγκέντρωσε, αναμένεται να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. 

«Με βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι φρόντιζα να ξεκουράζομαι έπειτα από το έντονο διάβασμα», λέει ο Γιάννης Τζόλας, παρομοιάζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε με τον αθλητισμό:«Δεν γίνεται να κάνεις έξι ώρες προπόνηση και μετά να δίνεις αγώνα. Έτσι ακριβώς είναι και το διάβασμα. Μετά λοιπόν το συγκεντρωμένο, μεθοδικό και αποδοτικό διάβασμα, φρόντιζα να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα με φίλους, περπάτημα και αθλητισμό» αναφέρει στο Αθηναϊκό πρακτορείο.

Χρύσα Κουτσουρούμπα, 1η στην Ιατρική Σχολή Πάτρας – 19.370 μόρια

Η Χρύσα Κουτσουρούμπα είχε όνειρο να γίνει γιατρός και φέτος ήταν η χρονιά της. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινε πανελλήνιες και κατόρθωσε να γράψει 19.370 μόρια και να μπει πρώτη στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας. Πέρσι είχε περάσει στο Βιολογικό της Πάτρας, ωστόσο – αν και παρακολούθησε τα μαθήματα μέχρι τα Χριστούγεννα -  αποφάσισε να μην εγκαταλείψει το όνειρό της και να ξαναδώσει.

Η απόφασή της τη δικαίωσε και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο στόχος της, είναι να ασχοληθεί με τη χειρουργική, αλλά όπως λέει σε αυτά τα έξι χρόνια σπουδών, πολλά μπορεί να αλλάξουν. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αλλάξει η αγάπη της για την Ιατρική.

Με 19.317 μόρια ο Δημοσθένης Καμποσιώρας κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Η Σχολή αυτή, όπως εξηγεί στο thebest.gr, ήταν η πρώτη του επιλογή που είχε κάνει ήδη από το Γυμνάσιο. Μάλιστα, όπως λέει: «Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με το αντικείμενο αυτό, ήταν η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 και κατάλαβα ότι αυτός είναι ο κλάδος που με ενδιαφέρει». Από το Γυμνάσιο, λοιπόν, ξεκίνησε να διαβάζει συστηματικά, με συνέπεια και συνέχεια. Οπότε η φετινή χρονιά των πανελληνίων ήταν η συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει όλα αυτά τα χρόνια και κατά συνέπεια δεν έκανε «υπερβολές» στο θέμα αυτό.  

Όσο για το μέλλον ο Δημοσθένης, ήδη σκέφτεται το μεταπτυχιακό και την εκπλήρωση του μεγάλου του ονείρου, που δεν είναι άλλο από το γίνει χρηματιστής.

Δημοσθένης Καμποσιώρας, 1ος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19.317 μόρια

Αγγελική Δημορρηγοπούλου, 7η στη Νομική Αθηνών - 19.218 μόρια

Η Αγγελική Δημορρηγοπούλου ήταν υποψήφια στη Θεωρητική κατεύθυνση/Ανθρωπιστικές Επιστήμες και στόχος της ήταν η Νομική Σχολή της Αθήνας. Στόχο που κατάφερε να τον πετύχει, καθώς εισέρχεται 7η στη Σχολή, έχοντας γράψει 19.218 μόρια.

Ήταν το όνειρο μου να ασχοληθώ με τον κλάδο της Νομικής, λέει η ίδια στο thebest.gr και δεν κρύβει την ικανοποίησή της που τα κατάφερε. «Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου. Η Νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή, γιατί πάντα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό τον τομέα της επιστήμης», προσθέτει η Αγγελική Δημορρηγοπούλου. Όσο για τα σχέδια της για το μέλλον, να και όπως λέει, είναι ακόμη νωρίς το σίγουρο είναι ότι θέλει να προοδεύσει και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, με ένα μεταπτυχιακό και γιατί όχι στο Δικαστικό Σώμα.

Φροντιστήριο "Άνοδος"

Αγγελική Μαστρογιαννοπούλου, 4η στην Ιατρική της Πάτρας - 19.153 μόρια

Η Αγγελική Μαστρογιαννοπούλου πέτυχε έναν ομολογουμένως υψηλό βαθμό αφού συγκέντρωσε  19.153 μόρια και μπαίνει 4η στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, η οποία ήταν και η πρώτη της επιλογή. Όπως λέει στο thebest.gr, επέλεξε, τελικά, να δηλώσει πρώτη την Ιατρική Σχολή και όχι τη Βιολογία, όπως αρχικά σκεπτόταν, καθώς και μέσα από την Ιατρική μπορεί να ασχοληθεί με την έρευνα, που τόσο θέλει.

Η Αγγελική είναι, φυσικά, ενθουσιασμένη και χαρούμενη για την επιτυχία της, καθώς όπως λέει μετά από μια δύσκολη χρονιά ανταμείφθηκαν οι κόποι, τόσο οι δικοί της, όσο και των καθηγητών της, στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Φροντιστήριο "Πρόσημο"

Κλεάνθης Μητρόπουλος – Πυροσβεστική Ακαδημία

Φέτος ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για εμένα καθώς πέρα από την προσπάθεια και τον αγώνα μου για να επιτύχω στην Πυροσβεστική Ακαδημία, πήρα και το πτυχίο μου από τη Φιλοσοφική Σχολή της Πάτρας. Μετά από μια χρονιά με συστηματικό και ποιοτικό διάβασμα κατάφερα να εισαχθώ στη Σχολή Πυροσβεστών και να ασχοληθώ με κάτι που με γεμίζει πραγματικά. Στους καθηγητές των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ / 18 PLUS ένα μεγάλο ευχαριστώ!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ "ΟΡΑΜΑ/18PLUS"

Νόρα Μαυρίδη, 1η στη Φιλολογία Πάτρας - 18.908 μόρια

Με 18.908 μόρια κατάφερε να μπει πρώτη στην πρώτη σχολή προτίμησης της, στη Φιλολογία Πάτρας.  «Περίμενα ότι θα έχω πετύχει το στόχο μου και ότι όλα είχαν πάει καλά, όχι όμως ότι μπήκα πρώτη, στην πρώτη σχολή προτίμησης μου» αναφέρει στο thebest.gr.

Φροντιστήριο "Επιλογή Γνώσης"

Αργύρης Στρατίκης, 2ος στο Μαθηματικό Πάτρας - 18.700 μόρια

Με 18.700 μόρια κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να μπει στο Μαθηματικό της Πάτρας με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα στα μαθηματικά σε ακαδημαϊκό επίπεδο, και μάλιστα δεύτερος.

«Ήξερα όρτι όλα πήγαν καλά, αλλά όχι ότι θα έμπαινα δεύτερος στη σχολή που ήθελα. Ευχαριστώ όσους ήταν δίπλα μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου και φυσικά τους καθηγητές μου» αναφέρει στο thebest.gr.

Φροντιστήριο "Επιλογή Γνώσης"

Από την Ολυμπιάδα Χημείας, 2ος στη Φαρμακευτική Πάτρας

2ος στη Φαρμακευτική της Πάτρας με 18.632 μόρια εισήχθη ο μαθητής του 6ου ΓΕΛ Πάτρας Αργύρης Μακρής - Ρηγινος  ο οποίος είχε διακριθεί στον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας  – Ολυμπιάδα Χημείας 2018 λαμβάνοντας τη 2η θέση στην Πάτρα και την 3η  θέση στην Αχαΐα.

Μιχάλης Λώλης, 3ος στο Μαθηματικό της Πάτρας - 18.622 μόρια

Ο Μιχάλης Λώλης συγκέντρωσε 18.622 μόρια στις Πανελλήνιες και μπαίνει 3ος στο Μαθηματικό της Πάτρας. Εξάλλου, αυτή ήταν και η μόνη του επιλογή στο μηχανογραφικό. Όπως λέει στο thebest.gr, αυτό ήταν από μικρός το όνειρό του: Να σπουδάσει μαθηματικά και να τα μελετήσει.

«Είναι ένα όνειρο που τώρα ξεκινά, η εξερεύνηση του κόσμου των μαθηματικών. Είμαι χαρούμενος που θα ξεκινήσουν οι σπουδές μου», λέει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης.

Φροντιστήριο "Πρόσημο"

 

Μυρτώ Χωραΐτη - Σιδέρη, 2η Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης - 18.593 μόρια

 Η Μυρτώ Χωραΐτη-Σιδέρη έδωσε εξετάσεις από τη Θετική κατεύθυνση/Επιστήμες Υγείας, συγκέντρωσε 18.593 μόρια και μπαίνει δεύτερη στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν και η πρώτη της επιλογή.

Εξάλλου η ενασχόλησή της με τα ζώα και η βοήθειά τους ήταν κάτι με το οποίο μεγάλωσε στην οικογένεια της, οπότε η επιλογή της Κτηνιατρικής για σπουδές, ήρθε ως φυσική συνέπεια.

«Από μικρή αγαπούσα τα ζώα, στην οικογένεια μου πάντοτε υπήρχαν κατοικίδια και εγώ περιέθαλπα αδέσποτα. Μεγάλωσα με τη  φιλοζωική νοοτροπία», εξηγεί η Μυρτώ μιλώντας στο thebest.gr, φανερά ευχαριστημένη και ενθουσιασμένη που κατάφερε να πετύχει το παιδικό της όνειρο.

Όσο για τις σπουδές της, δηλώνει ευχαριστημένη με όλες τις προοπτικές που της δίνει η Σχολή της, ωστόσο το όνειρό της είναι κάποια στιγμή να μπορέσει να επισκεφθεί, ως κτηνίατρος, τα πάρκα άγριας ζωής στην Αφρική και στη Νότια Αμερική.

Φροντιστήριο "Άνοδος"

Μελίνα Μανταίου, Σχολή Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου- 18.175 μόρια

Με 18.175 μόρια κατάφερα να πετύχει το στόχο και να μπει στην σχολή Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

«Ακολούθησα τα λόγια του Αριστοτέλη που απομνημονεύαμε όλη τη χρονιά ότι πρέπει να έχουμε σιγουριά και βεβαιότητα για την επιτυχία μας και τότε θα ‘ρθει. Νομίζω ότι αν πιστεύεις πολύ σε κάτι τότε το σύμπαν συνωμοτεί για να πραγματοποιηθεί. Φυσικά δεν θα είχε γίνει τίποτα χωρίς το φροντιστήριο μου τον “Kόμβο” που ήταν εκεί για μένα όπως το σχολείο, η οικογένεια μου, κυρίως η γιαγιά μου που με βοηθούσε καθημερινά στο διάβασμα και ο θείος μου που μου έδινε δύναμη από ψηλά.» αναφέρει στο thebest.gr

Φροντιστήριο "Κόμβος"

Ανδρέας Τσιρώνης, 4ος στη Φαρμακευτική Πάτρας - 18.134 μόρια

Κατάφερε να περάσει τέταρτος στη Φαρμακευτική Πάτρας. Αποφάσισε να ξαναδώσει, καθώς την πρώτη φορά δεν τα είχε πάει τόσο καλά, όσο περίμενε. «αυτό το αποτέλεσμα δεν το περίμενα με τίποτα’ αναφέρει ενθουσιασμένος στο thebest.gr.

Φροντιστήρια "Νετρίνο" και "Άριστον"

Ευδοκία Καμπούρη - Αρχιτεκτονική Πατρών

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς και επιτεύχθηκε η εισαγωγή μου στην Αρχιτεκτονική Πατρών, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Η αυτοπεποίθηση, η συστηματική μελέτη και η καλή φροντιστηριακή προετοιμασία αποτελούν τα θεμέλια της επιτυχίας.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ "ΟΡΑΜΑ-18PLUS"

 

Ξένη Γεωργοπούλου, Νομική Αθήνων - 18.085 μόρια

Με 18.085 μόρια μπήκε στην πρώτη σχολή προτίμησης της, τη Νομική Αθηνών.

«Νιώθω υπέροχα με το αποτέλεσμα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα βρίσκομαι στην ίδια πόλη με την καλύτερη μου φίλη. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο αλλά και την οικογένεια μου για την υποστήριξη, κυρίως τη μητέρα μου.  Το κλειδί για την επιτυχία, θα έλεγα ότι είναι, η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και η μεθοδικότητα» αναφέρει στο thebest.gr.

Φροντιστήριο "Κόμβος"

Παναγιώτης Τόγιας, 3ος στο Φυσικό Πάτρας - 17.923 μόρια

Η πρώτη σχολή προτίμησης του ήταν το Φυσικό. Κατάφερε να μπει σε αυτή και να πραγματοποιήσει το όνειρό του με 17.923 μόρια. « Αισθάνομαι χαρούμενος… ευτυχισμένος. Ευτυχώς οι κόποι  που έκανα αυτή τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, μου δικαιώθηκαν» αναφέρει στο thebest.gr

Φροντιστήριο "Επιλογή Γνώσης"

Λυδία Χρυσικού- 4η στο Χημικό Πάτρας - 17.832 μόρια

Πέρασε 4η στο Χημικό Πάτρας που ήταν η πρώτη της επιλογή, με 17.832 μόρια.

«αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω την πρώτη μου επιλογή. Ευγνωμονώ το θεό, τους γονείς και τους καθηγητές μου. Γνώριζα από την αρχή πως η σχολική χρόνια που μας πέρασε θα ήταν απαιτητική όμως με πρόγραμμα και αισιοδοξία, όλα πήγαν καλά» αναφέρει στο thebest.gr.

Φροντιστήριο "Κόμβος"

Νικηφόρος Γιακουμέλος, 1ος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Πάτρας - 17.441 μόρια

O Νικηφόρος Γιακουμέλος μπαίνει πρώτος στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας, έχοντας γράψει 17.441 μόρια στις πανελλήνιες. Αυτή εξάλλου, ήταν η πρώτη του επιλογή και δεν ήταν τυχαία. Ο Νικοφόρος προέρχεται από οικογένεια λογιστών, ο πατέρας του είναι συνταξιούχος λογιστής και ο μεγαλύτερος αδελφός του διατηρεί λογιστικό γραφείο, και ο ίδιος θέλησε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.

Όπως λέει στο thebest.gr, ο τομέας που θέλει να ασχοληθεί είναι η λογιστή, την οποία αγαπά από μικρός.

Φυσικά για να έρθει αυτή η επιτυχία, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και για αυτό ο Νικοφόρος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του, την οικογένειά του και τους φίλους του, που τον στήριξαν.

Φροντιστήριο "Πρόσημο"

Στρατής Γεωργίου- Σχολή Η/Μ και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας - 17.200 μόρια

Κατάφερε να μπει στη σχολή που ονειρευόταν με 17.200 μόρια. Πλέον είναι φοιτητής στη σχολή Η/Μ και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας.

«Ήθελα μία σχολή που να με φέρνει πάντα στις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και να συνδυάζει φυσική και μαθηματικά. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα και περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσω μαθήματα.. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή μου, τον κο Γεωργούση όχι μόνο επειδή με βοήθησε να καταφέρω τον στόχο μου αλλά και για τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μέσα στις αίθουσες του φροντιστηρίου» αναφέρει στο thebest.gr.

Φροντιστήρια "Νετρίνο" και "Άριστον"

Χαϊδά Αθηνά – Ψυχολογία Αθήνας

Είμαι πολύ χαρούμενη διότι πέρασα στην πρώτη σχολή της προτίμησής μου, στην Ψυχολογία Αθήνας. Αν έπρεπε με δυο λόγια να αναφέρω τους παράγοντες της επιτυχίας μου θα έλεγα πως αυτοί είναι η οργανωμένη και συστηματική μελέτη, οι πολλές ώρες διαβάσματος, η υπομονή και η επιμονή, οι προσωπικές θυσίες σε ό,τι έχει σχέση με τη διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές του Λυκείου και των Φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ / 18 PLUS, που με στήριξαν στον αγώνα μου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ "ΟΡΑΜΑ/18PLUS"

  Παναγιώτης Δημόπουλος - Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας -16.924 μόρια

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, πέτυχε τον στόχο του, καθώς με 16.924 μόρια μπαίνει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πάτρας. Αυτή, εξάλλου, ήταν η πρώτη του επιλογή, καθώς από μικρός είχε έφεση στους υπολογιστές και αυτό ήθελε να σπουδάσει.

«Πιστεύω ότι ο κλάδος που θα σπουδάσω, ανήκει στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Είμαι χαρούμενος που μπήκα και ακόμη περισσότερο που θα σπουδάσω στην πόλη μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης.

Όσο για το αντικείμενο που θέλει να ασχοληθεί, αν και ακόμη είναι νωρίς, η ρομποτική είναι ένας τομέας που του έλκει το ενδιαφέρον.

Φροντιστήριο "Άνοδος"

Νίκος Γιαννούλης- Σχολή Αστυφυλάκων

Κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να μπει στη σχολή Αστυφυλάκων με 16.700 μόρια. «Από τότε που ήμουν μικρός μου άρεσαν οι πολεμικές τέχνες με τις οποίες πραστατεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους, αλλά και η γυμναστική. Ήμουν λοιπόν ανάμεσα στο ΤΕΕΦΑ και τα σώματα ασφαλείας… και κέρδισε το δεύτερο» αναφέρει στο thebest.gr.

Φροντιστήρια "Νετρίνο" και "Άριστον"

 

 

Ανδριάνα Χείρα - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

"Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω τον αρχικό μου στόχο και να εισαχθώ στο τμήμα της επιλογής μου.Το ουσιαστικό διάβασμα,σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών μου και την στήριξη των κοντινών μου ανθρώπων με οδήγησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας."

Φροντιστήριο "Άνοδος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις