Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Φωτεινή ηλιαχτίδα η Μάργκο Ρόμπι ως τραγική καλλονή Σάρον Τέιτ

Φωτεινή ηλιαχτίδα η Μάργκο Ρόμπι ως τραγ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ξεκινάει και Πάτρα το «Οnce upon a time in Hollywood» και η αυστραλέζα σταρ μαγεύει με την ομορφιά και την ερμηνεία της

 Από αυτή την Πέμπτη σταθμεύει και στην πόλη μας η πολυαναμενόμενη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once upon a time in Hollywood» με την άπιαστη τριάδα των σαγηνευτικών super stars Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι. Προκάλεσε θυελλώδες χειροκρότημα στο σινε-φεστιβάλ των Καννών, η πλειοψηφία των κριτικών της δίνει τέσσερα αστέρια. ενώ ο ντι Κάπριο φαίνεται ήδη καθοδόν προς τα Οσκαρ. Σε επιλεγμένες αίθουσες της Αθήνας σχηματίζονται «ουρές» θεατών τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για ένα νοσταλγικό, cult western, μέσα από το οποίο ο διάσημος σκηνοθέτης αναβιώνει τη «χρυσή εποχή» του θεάματος στο Λος Αντζελες του 1969 -όπως την έζησε ο ίδιος σαν παιδί -αλλά και τη στυγερή δολοφονία της στάρλετ Σάρον Τέιτ από τη διαβόητη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον. Την αδικοχαμένη ηθοποιό, που σκοτώθηκε ετοιμόγεννη στα 26 της χρόνια, την ενσαρκώνει η Μάργκο Ρόμπι πολύ πειστικά, έχοντας προκαλέσει πολλές διθυραμβικές κριτικές, όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και το ταλέντο της. Μάλιστα, όταν είδε το φιλμ η αδελφή της Σάρον Τέιτ έκλαψε, δηλώνοντας πως ήταν σαν να ζωντάνεψε η Σάρον… 

 

Η 28χρονη κούκλα, αυστραλέζα ηθοποιός που έκανε αίσθηση στο «Λύκο της Γουολ Στρητ» και καθιερώθηκε μέσω των φιλμ «Θρύλος του Ταρζάν», «Suicide Squad» και «Εγώ η Τόνια», ενώ πρόσφατα στέφθηκε πρέσβειρα του οίκου Chanel, φωτίζει μαγικά την οθόνη, σύμφωνα με τους ειδήμονες. Με αποκαλυπτικές μίνι φούστες και σορτς, πολύ ξανθιά και μαυρισμένη, θυμίζει πολύ τη Σάρον Τέιτ.

. Στο πλευρό της, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο υποδύεται έναν φανταστικό σταρ, τον Ρικ Ντάλτον αλλά ο Μπραντ Πιτ έναν πραγματικό σωσία- κασκαντέρ, τον Κλιφ Μπουθ. Οι δυο ήρωες αποζητούν μαζί τη δόξα και την καταξίωση. Όταν μετακομίζει δίπλα στο σπίτι του Ντάλτον το ζευγάρι Ρόμαν Πολάνσκι και Σάρον Τέιτ καραδοκεί ο πιο σκοτεινός εφιάλτης του Χόλιγουντ που σήμανε και το τέλος της αχαλίνωτης χίππικης κουλτούρας. Στην ταινία παρελαύνουν ακόμα σαν προσωπικότητες του τότε, οι stars Στιβ Μακουήν, Μπρους Λι. O Ταραντίνο δείχνει περισσότερο αισθηματίας και λιγότερο βίαιος και αιμοσταγής.  Εννοείται πως η ταινία διαθέτει  φοβερό στυλ στα κοστούμια και στη γενικότερη απεικόνιση εποχής. Είναι το δέκατο φιλμ του Ταραντίνο.

Ποια ήταν η Σάρον Τέιτ;

 

Η στάρλετ και μοντέλο Σάρον Τέιτ έμεινε χαραγμένη στην ιστορία του σινεμά για την αιθέρια ομορφιά της και το τραγικό της τέλος. Την θεωρούσαν τη νέα Μονρόε. Γεννημένη στο Τέξας, έζησε επίσης σε Ιταλία και Λονδίνο. Από παιδάκι και έφηβη άρχισε να συλλέγει τίτλους ομορφιάς, ενώ υπήρξε θύμα βιασμού. Εγινε διάσημη ως ασύγκριτη καλλονή του καιρού της, πριν ακόμα παίξει σε ταινία, ενώ το Playboy ύμνησε τα κάλλη της. (Χάρη στον παραγωγό Mάρτιν Ρανσόχοφ, που την ερωτεύτηκε  τρελά  υπέγραψε συμβόλαιο με τη Metro Golden Mayer χωρίς να έχει ξαναπαίξει στο σινεμά).

Η Σάρον Τέιτ ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα σε tv και κινηματογράφο και τελικά κέρδισε υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για την ταινία «Κοιλάδα με τις κούκλες». Το Ρόμαν Πολάνσκι τον παντρεύτηκε το 1968 και κάθε τους κοινή εμφάνιση γινόταν διεθνής είδηση. Ειδικά το βεστιάριο του γάμου τους άφησε εποχή. Εκείνος βέβαια φερόταν σαν ένας άπιστος πυγμαλίωνας και εκείνη σαν στωική νεράιδα. Οσο κι αν ο Πολάνσκι την ήθελε πρωταγωνίστρια στο «Μωρό της Ρόζμαρι» οι παραγωγοί προτίμησαν τη Μία Φάροου. Στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς συναναστρέφονταν τους Τζέιν Φόντα και Ροζέ Βαντίμ,  Στιβ Μακ Κουήν, Πίτερ Σέλερς, Τζιμ Μόρισον Μπομπ Κένεντι έχοντας υιοθετήσει έναν μποέμ τρόπο ζωής γεμάτο ποτά, ναρκωτικά και εναλλαγή ερωτικών συντρόφων. Την παραμονή της δολοφονίας της η Σάρον δείπνησε στο αγαπημένο της εστιατόριο El Coyote Café, ενώ ο Πολάνσκι έλειπε εκτός Αμερικής. Μετά τα μεσάνυχτα εισέβαλε στο σπίτι η «Φαμίλια» του Τσαρλς Μάνσον που πυροβόλησε και έσφαξε επτά ανθρώπους. Τα πτώματα ανακάλυψε το επόμενο πρωί η οικονόμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View