Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιστρέφει τηλεοπτικά με το "Watchmen" - Θα υποδυθεί τον Πρόεδρο της Αμερικής!

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιστρέφει τηλεοπτικ...

Η σειρά θα προβληθεί τη νέα σεζόν στο ΗΒΟ

Tέτοια εποχή, πέρυσι τον Αύγουστο είχε κυκλοφορήσει η είδηση που είχε κάνει αίσθηση ότι ο αειθαλής και αγαπητός Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ μετά την ταινία «Ο Κύριος & το Όπλο» του Ντέιβιντ Λόουερι θα εγκατέλειπε την υποκριτική, ωστόσο λίγο καιρό μετά ανασκεύασε τα λεγόμενα του λέγοντας το κλασικό «ποτέ μην λες ποτέ» και πράγματι έτσι είναι αφού ο σπουδαίος ηθοποιός επιστρέφει όχι στο σινεμά αλλά στην τηλεόραση απ’ όπου και ξεκίνησε την θρυλική καριέρα του στα τέλη του ’50, αρχές του ’60 παίζοντας παράλληλα τότε και στο θέατρο.

Ο κινηματογράφος ξεκίνησε ουσιαστικά για τον Ρέντφορντ το 1962 όταν εμφανίστηκε σ’ ένα φιλμ που εκτυλισσόταν στον πόλεμο της Κορέας, το «War Hunt». Μεγάλος σταρ έγινε το 1969 με το κλασικό πλέον γουέστερν «Οι 2 Ληστές – Butch Cassidy & the Sundance Kid» του Τζορτζ Ρόι Χιλ όπου έπαιξε με τον Πολ Νιούμαν.

Την επιστροφή του στην τηλεόραση πραγματοποιεί λοιπόν όπως διαβάσαμε, ο θρυλικός Robert Redford. Το κανάλι HBO εδώ και καιρό έψαχνε να βρει έναν ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, με την ονομασία…Robert Redford στην τηλεοπτική μεταφορά του κόμικ της DC «Watchmen» και ποιος καλύτερος από τον ίδιο τον Redford φυσικά, όπως επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ του Fox News.

Για όσους δεν γνωρίζουν στον εναλλακτικό κόσμο των Watchmen, όπως έγραψε το unboxholics.com, ο Nixon επανεκλέχτηκε Πρόεδρος το '88 αλλά πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας, με τον αντιπρόεδρό του, Gerald Ford, να αναλαμβάνει τα ηνία. Να σημειωθεί πως ο Nixon είχε άρει τον περιορισμό των δύο θητειών για τους Προέδρους. Στις επόμενες εκλογές του 1992 ηττήθηκε από τον Robert Redford και σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε ο showrunner, Damon Lindelof, παραμένει ακόμα στην καρέκλα μέχρι και το 2019, όπου & διαδραματίζεται η σειρά.

Η επιλογή αυτού του casting σίγουρα ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά το επίπεδο της παραγωγής και την ανυπομονησία για το «Watchmen», που μετά το πρόσφατο trailer που προβλήθηκε στην Comic-Con 2019 (εκεί παρουσιάστηκαν και οι ταινίες της νέας 4ης φάσης του κόμικ σύμπαντος της Μάρβελ), σίγουρα αποτελεί μια από τις πολυαναμενόμενες σειρές της επόμενης σεζόν. Ο Lindelof με αυτή την επιλογή ήθελε να απαντήσει στο ερώτημα του "τι συμβαίνει όταν ένας φιλελεύθερος και καλοπροαίρετος λευκός άνδρας παραμείνει πρόεδρος για πάρα πολύ."

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές με ένα καστ που περιλαμβάνει τους Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Adelaide Clemens, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr. και πολλούς ακόμη ενώ την μουσική επένδυση ανέλαβαν οι Trent Reznor και Atticus Ross των Nine Inch Nails, οι οποίοι έχουν βραβευτεί με Όσκαρ για τη μουσική του «The Social Network.

To «Watchmen» του HBO θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ που ήταν να παίξει και παλιότερα έναν Αμερικανό Πρόεδρο τη δεκαετία του ’90 αλλά ο ρόλος πήγε στον Μάικλ Ντάγκλας, είναι ως γνωστόν ένας έντονα πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης με άποψη που δεν φοβάται ενίοτε να την πει δημοσίως. Είχε για παράδειγμα ασκήσει έντονη και δριμεία κριτική στους χειρισμούς του Προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου τη δεκαετία του 2000. Από τις καλύτερες ταινίες του θεωρείται το «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» το 1976 σε σκηνοθεσία Άλαν Τζέι Πάκουλα που αφορούσε στην δημοσιογραφική έρευνα των Γουντγουορντ και Μπερνστάιν για λογαριασμό της εφημερίδας The Washington Post οι οποίοι και αποκάλυψαν το μέγα σκάνδαλο Γουότεργκέιτ – Watergate που οδήγησε σε παραίτηση τον Αμερικανό Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον τον Αύγουστο του 1974.

Στις 18 Αυγούστου ο Ρέντφορντ γίνεται αισίως 83 ετών.

Eκτενές ρεπορτάζ για την τηλεοπτική επιστροφή του Ρέντφορντ στο ρόλο μάλιστα του Προέδρου είχε το foxnews.com

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture