Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

To αριστούργημα του Χίτσκοκ "Η Κυρία Εξαφανίζεται" ξανά στις ελληνικές αίθουσες

To αριστούργημα του Χίτσκοκ "Η Κυρί...

Από 18 Ιουλίου 2019 σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ του μετρ του τρόμου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τίτλο «Η Κυρία Εξαφανίζεται - The Lady Vanishes» που γυρίστηκε το μακρινό 1938, ξαναβγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες στις 18 Ιουλίου 2019 σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες σε επανέκδοση. Θα προβληθεί σε διανομή της Bibliotheque, στους θερινούς κινηματογράφους, σινέ ΒΟΞ στα Εξάρχεια, σινέ ΟΑΣΗ στο Παγκράτι και σινέ ΖΕΦΥΡΟΣ στα Πετράλωνα.

Πρόκειται για ένα κλασσικό αριστούργημα όπου η μεγαλοφυϊα του Χίτσκοκ βρίσκεται στο πιο αξεπέραστο σημείο της

Πρωταγωνιστούν: Μάργκαρετ Λόκγουντ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Πολ Λούκας, Ντάμε Μέι Γουίτι, Σεσίλ Πάρκερ, Λίντεν Τράβερς, Νότον Γουέιν.

Διάρκεια: 93 λεπτά.

 Μυθοπλασία με δομή αστυνομικού μυστηρίου η ταινία ξετυλίγεται στο εσωτερικό του θρυλικού Οριάν Εξπρές και παίρνει σάρκα και οστά από ένα εξαίρετο καστ ηθοποιών και χαρισματικό χιούμορ, σασπένς και κοφτούς διαλόγους. Επιστρέφοντας από τις διακοπές της, η Ίρις, μια νεαρή Αγγλίδα που ετοιμάζεται να παντρευτεί κάποιον που δεν αγαπά, γνωρίζει στο τρένο μια γηραιά κυρία, που, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίζεται. Η κοπέλα ψάχνει να τη βρει.

Οι συνταξιδιώτες όμως αρνούνται ότι την έχουν ποτέ συναντήσει και ένας ψυχίατρος προσπαθεί να την πείσει ότι έχει παραισθήσεις. Στην πραγματικότητα, το τρένο είναι σφηκοφωλιά παράλογα ηρωικών και ψύχραιμων πρακτόρων και η γηραιά «εξαφανισμένη» κυρία ονόματι Μις Φρόι - και αυτή μυστικός πράκτορας - είναι δεμένη και φιμωμένη.

Η Ίρις κοντεύει να πιστέψει ότι τρελάθηκε. Κι όλοι οι υπόλοιποι, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να το πιστέψει. Ευτυχώς, όμως, τις έρευνές της συνδράμει ο νεαρός μουσικολόγος ερευνητής Γκίλμπερτ.

Όταν το τρένο παγιδεύεται κοντά στα σύνορα και δέχεται ένοπλη επίθεση, η μις Φρόι κάτω από τους επιδέσμους μιας ψευδο-άρρωστης κατορθώνει να αποδράσει. Ξανασυναντιούνται όλοι μαζί στην Σκότλαντ Γιαρντ, όπου η μις Φρόι αφήνει το μήνυμα - για το οποίο διακινδύνευσε τη ζωή της - κλεισμένο στις εισαγωγικές φράσεις μιας μουσικής μελωδίας ...

Η χαρά είναι πάντα ιδιαίτερη όταν βλέπει κανείς στο σινεμά Χίτσκοκ, πόσο μάλλον την ταινία που χάρισε στον μετρ το βραβείο σκηνοθεσίας του Κύκλου Κριτικών Κινηματογράφου της Ν. Υόρκης!

Είναι πιθανό να δούμε την ταινία και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture