Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλοκαίρι και μουσική στην παραλία - Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα ακουστικά σας

Καλοκαίρι και μουσική στην παραλία - Τι ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό είναι το smartphone ή το mp3 player μας, η επιλογή των σωστών ακουστικών μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ηχητική εμπειρία μας, φυσικά σε συνάρτησει με το περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ακούμε τη μουσική μας ή ακόμη να κάνουμε τις τηλεφωνικές ή τις διαδικτυακές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μας.

IN EAR ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Τα in-ear ακουστικά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, απευθυνόμενα κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη γυμναστική ή βρίσκονται σε χώρους όπου δεν επιθυμούν το εξωτερικό περιβάλλον να παρεμβάλλεται με τη μουσική που ακούν. Τα ακουστικά αυτού του τύπου τοποθετούνται εσωτερικά στο αυτί ενώ ο σχεδιασμός τους διαφέρει από αυτόν των earbud ακουστικών, αφού διαθέτουν επιπλέον τμήματα για να προσαρμόζονται καλύτερα στο αυτί σας και να μην επηρεάζεται η θέση τους από αναπάντεχους κραδασμούς και αλλαγές θέσης του σώματος.

ΜΕΓΑΛΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Οι λάτρεις της ποιοτικής απόδοσης στη μουσική τους, δεν έχουν καλύτερη επιλογή από εκείνη των μεγάλων ακουστικών. Μπορεί το μέγεθός τους να επιδέχεται σχολίων ειδικά όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο καθώς η χρήση τους δεν είναι διαδεδομένη στη χώρα μας, ωστόσο αν εκτιμάται τα άψογα μπάσα, μεσαία και πρίμα στη μουσική σας, τοτέ τα μεγάλα ακουστικά είναι μονόδρομος. Τα πολλά dB και το μεγαλύτερο εύρος ηχητικού σήματος που παρέχουν τα περισσότερα ακουστικά αυτής της κατηγορίας, είναι εγγύηση για καθαρό ήχο σε μεσαίο και υψηλό εύρος συχνοτήτων και δυνατό μπάσο, ανάλογα πάντα με το μοντέλο.

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Η ασύρματη τεχνολογία δεν θα μπορούσε να λείπει και από τα ακουστικά, αφού προσφέρει σημαντικά πιο άνετη χρήση, χωρίς να υπάρχει καλώδιο, το οποίο περιορίζει άλλωστε σημαντικά και τις κινήσεις σας.

Στα αρνητικά βέβαια εκτιμάται η μετάδοση του ήχου, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των ακουστικών του συγκεκριμένου τύπου, γίνεται μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, η οποία εξαιτίας των τεχνικών περιορισμών της, δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια ποιότητα ήχου με τα ενσύρματα ακουστικά.

Στα ασύρματα ακουστικά η μετάδοση του ήχου γίνεται με τη χρήση αλγορίθμων συμπίεσης που οδηγούν σε απώλεια ποιότητας ήχου, με την τελευταία πρόταση του aptX Bluetooth codec που βρίσκουμε σε πολλά νέα μοντέλα ασύρματων ακουστικών, να πετυχαίνει μια βελτίωση της κατάστασης.

Υπολογίστε επίσης ότι τα ασύρματα ακουστικά χρειάζονται ενέργεια και για το λόγο αυτό απαιτούνται τακτικές φορτίσεις πριν τα χρησιμοποιήσετε. Η αυτονομία τους διαρκεί συνήθως λίγες ώρες.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Η τιμή μεμονωμένα δεν είναι αξιόπιστος δείκτης για το ποια ακουστικά είναι καλύτερα για τις ανάγκες σας. Ιδανική συνθήκη θεωρείται η δυνατότητα να βάλετε στα αυτιά σας τα μοντέλα που έχετε ξεχωρίσει συνδυαστικά με το είδος της μουσικής που προτιμάτε και τότε θα μπορέσετε να διαπιστώσετε την αλήθεια που αναζητάτε. Ισως μάλιστα βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Η άνεση των ακουστικών, είναι επίσης για πολλούς μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος και προτιμάται ακόμη και σε βάρος της ποιότητας ήχου την οποία προσφέρουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις