Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την άλλη εβδομάδα στην Πάτρα η γαλλική κωμωδία "Διακοπές στη Βενετία"

Την άλλη εβδομάδα στην Πάτρα η γαλλική κ...

Θα ξαναδούμε επίσης το φιλμ μυστηρίου "Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο"

Την γαλλική ταινία “Διακοπές στη Βενετία - Venice Calling”  που έκανε πρεμιέρα σε διανομή της Tanweer, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις Αθηναικές αίθουσες, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Πάτρα, από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου στο μοναδικό θερινό σινεμά της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, στις 22.00. Η ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπεράκ με τον Μπενουά Πελβούρντ και την Βαλερί Μπονετόν που την είδαμε και στο διασκεδαστικό Γαλλικό φιλμ «Μικρά Αθώα Ψέματα 2» σε σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ, θα παιχθεί όπως μάθαμε έως και την Κυριακή 14/7. Παίζουν και οι Ελί Τονά, Γιουτζίν Μαρκούς.

Μοντάζ: Βερονίκ Παρνέ

Μουσική: Λοράν Ακνίν

Διάρκεια: 1 ώρα και 35 λεπτά.

Οι εξαιρετικοί κωμικοί ηθοποιοί Μπενουά Πελβούρντ (H ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη) και Βαλερί Μπονετόν (Η Οικουγένεια) υποδύονται τους ξεκαρδιστικούς γονείς μιας αξιαγάπητης και ιδιόρρυθμης οικογένειας που ζει σε ένα παλιό τροχόσπιτο. Με επίκεντρο τον μικρότερο, έφηβο γιο, η καλοκαιρινή αυτή κωμωδία μας ταξιδεύει από τη Γαλλία στην γειτονική Ιταλία μέσα από αστείες & περίεργες καταστάσεις που θα φέρουν την αξέχαστη οικογένεια ακόμα πιο κοντά. Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του σκηνοθέτη Ιβάν Καλμπεράκ (Irene), το οποίο έχει μεταφερθεί στο θέατρο με μεγάλη επιτυχία.

Σύνοψη

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.

Σε συνέντευξη του, ο Ιβάν Καλμπεράκ ανέφερε πως έγραψε το μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 2015 και επέλεξε τη μορφή ενός προσωπικού ημερολογίου για να διηγηθεί αυτή την ιστορία ενηλικίωσης.

«Είναι η ιστορία του Εμίλ, που είναι 14, και ψάχνει να βρει τον δρόμο του συνωστισμένος ανάμεσα σε έναν τρυφερό, αλλόκοτο πατέρα, που τον αναγκάζει να ζει σε ένα τροχόσπιτο, και μία μητέρα που του βάφει τα μαλλιά ξανθά, γιατί του πάνε περισσότερο έτσι. Από την αρχή, ήμουν σίγουρος ότι είχα ένα υλικό που θα μπορούσε να γίνει ταινία. Αλλά κοιτώντας πίσω, δεν περίμενα ότι το κείμενο θα γινόταν η βάση ενός θεατρικού.

Η μεταφορά στη σκηνή ήταν συναρπαστική και ωφέλιμη. Από τη μία μεριά, έδειξε την επίδραση της ιστορίας στο κοινό και τους κριτικούς. Από την άλλη, μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω το χιούμορ της ιστορίας, τους διαλόγους και τα σημεία που γελάει το κοινό.

Μετά από αυτά τα μαθήματα και τις εμπειρίες, προχώρησα στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, δίνοντας σάρκα και οστά στους χαρακτήρες. Πάντα ονειρευόμουν να κάνω μία ταινία δρόμου».

Ακόμα όπως είπε ο Ιβάν Καλμπεράκ ανέμειξε διαφορετικά είδη, την κωμωδία με την ιστορία ενηλικίωσης. Οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από ταλαιπωρίες που τους αναγκάζουν να ωριμάσουν και να μεταμορφωθούν.

Για την επιλογή των Μπενουά Πελβούρντ και Βαλερί Μπονετόν στους ρόλους των γονιών και τι εκμαίευσε από αυτούς, ο σκηνοθέτης Ιβάν Καλμπεράκ ανέφερε τα εξής:

«Σπίθα, ζωή, φαντασία, συναίσθημα, γέλιο, αλήθεια και πολλά ακόμα! Ήταν στο μυαλό μου από την αρχή. Η Βαλερί και ο Μπενουά έχουν τρέλα σε συνδυασμό με ποίηση και αδυναμίες… ο ιδανικός συνδυασμός για να ενσαρκώσουν αυτό το αταξινόμητο ζευγάρι. Είναι παραπάνω από σωστοί για τους ρόλους. Είναι αληθινοί. Δεν προσπαθούν να κλέψουν την παράσταση, δεν αποστασιοποιούνται από τους χαρακτήρες για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι πιο έξυπνοι από τους ρόλους τους. Βυθίζονται μέσα τους.

Όσο τους σκηνοθετούσα, επενέβην μόνο σε θέματα ισορροπίας και ρυθμού. Είναι καταπληκτικοί κωμικοί. Ο Μπενουά κάνει πλάκα στα γυρίσματα. Είναι τόσο αστείος. Σε πολλές λήψεις η κάμερα έτρεμε, γιατί ο κάμεραμαν γελούσε. Ο Μπενουά έχει φοβερή ενέργεια και έπρεπε να ακολουθήσω τον ρυθμό του».

*Τέλος ν’ αναφέρουμε πως από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 πάντα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία σπουδαία ταινία μυστηρίου του 1976 με ένα λαμπρό καστ που βγήκε στη χώρα μας σε επανέκδοση σε φρέσκιες, πλήρως αποκεταστημένες κόπιες, το "Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο" σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ και σενάριο του αξέχαστου Νιλ Σάιμον του «Barefoot in the park – Ξυπόλητη στο Πάρκο».

Οι πιο διάσημοι ντετέκτιβ του κόσμου προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Ο οικοδεσπότης τους ανακοινώνει ότι θα γίνει ένας φόνος μέσα στο σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα κι εκείνοι καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

*Το «Murder by Death» αποτελεί μια από τις σπάνιες κινηματογραφικές εμφανίσεις του διάσημου συγγραφέα Τρούμαν Καπότε. Oι πρωταγωνιστές υποδύονται ρόλους οι οποίοι είναι βασισμένοι σε γνωστούς ντετέκτιβ όπως ο Ηρακλής Πουαρό και η Μις Μαρπλ.

H ταινία ήταν υποψήφια για μια Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερο ντεμπούτο, Τρούμαν Καπότε). Παίζει ένα all star cast που περιλαμβάνει τους Πίτερ Σέλερς, Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Μπρέναν, Τρούμαν Καπότε, Τζέιμς Κόκο, Πίτερ Φολκ, Άλεκ Γκίνες, Έλσα Λαντσέστερ και Ντέιβιντ Νίβεν. 

Ο σεναριογράφος της ταινίας Νιλ Σάιμον, παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων στο πλατό, για να κάνει μικροαλλαγές στο σενάριο. Είχε εντυπωσιαστεί τόσο πολύ που ο σημαντικός Βρετανός ηθοποιός Άλεκ Γκίνες είχε δεχθεί να παίξει, που του είπε ότι αν κάτι δεν του αρέσει στην ταινία θα το αλλάξει αμέσως. Ο Γκίνες όμως τον καθησύχασε λέγοντας ότι διασκεδάζει πολύ με το ρόλο του.

Ενώ γύριζε την ταινία, ο Άλεκ Γκίνες, έλαβε και το σενάριο για τη ταινία Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars) του Τζορτζ Λούκας.

Διανομή από την Seven Films.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Ξανά στις Ελληνικές αίθουσες η παλιά ταινία μυστηρίου "Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο"

Έρχονται 4 Ιουλίου 2019 στις αίθουσες οι "Διακοπές στη Βενετία"

H Τζουλιάν Μουρ γίνεται η "Gloria Bell" και ξαναζεί τον έρωτα στα 50 της

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture