Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

H Τζουλιάν Μουρ γίνεται η "Gloria Bell" και ξαναζεί τον έρωτα στα 50 της

H Τζουλιάν Μουρ γίνεται η "Gloria B...

Η ταινία που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 4/7/2019 & στην Πάτρα

Mε ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές καταφθάνει στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα, αποκλειστικά στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 σε διανομή της Feelgood, η ταινία «Gloria Bell» με πρωταγωνίστρια την 59χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό, τιμημένη με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το «Still Alice», Τζουλιάν Μουρ.

Είναι μία ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο στον Καναδά τον περασμένο Σεπτέμβριο, άρεσε, συζητήθηκε και όταν βγήκε τελικά στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου 2019 (με μία μικρή καθυστέρηση είναι αλήθεια) πήρε πολύ καλές κριτικές φτάνοντας το 91% στο rotten tomatoes & το 79% στο πιο απαιτητικό metacritic. Το Βρετανικό περιοδικό Empire στη δική του κριτική ανέφερε πως αν η ταινία αυτή προβαλλόταν σε μία πιο ευνοική περίοδο κοντά στην εποχή των βραβεύσεων τότε η Τζουλιάν Μουρ θα ήταν σίγουρα εκ των βασικών υποψηφίων για να προταθεί ακόμη και για Όσκαρ.

Αν σας θυμίζει κάτι ο τίτλος είναι γιατί πρόκειται για ριμέικ και δη το Αμερικάνικο ριμέικ του φιλμ «Gloria» του 2013 που είχε συμμετάσχει στο 63ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου με την πρωταγωνίστρια Παουλίνα Γκαρσία να κερδίζει την Αργυρή Άρκτο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι ο 45χρονος Ισπανοχιλιανός σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Λέλιο που με το «Μια Φανταστική γυναίκα» πήρε πέρυσι το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για λογαριασμό της Χιλής, έχει υπογράψει τόσο το πρώτο φιλμ «Gloria» όσο και το τωρινό Αμερικάνικο ριμέικ.  

Η Gloria Bell, η πρωταγωνίστρια του στόρι του φιλμ είναι μία μεσήλικη χωρισμένη γυναίκα, μητέρα 2 παιδιών από το γάμο της, η οποία ζει στο Λος Άντζελες (η Γκλόρια του πρώτου φιλμ ζούσε στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο).  Τα παιδιά της, η Anne και ο Peter έχουν πια μεγαλώσει και η Gloria περνά τα βράδια της χορεύοντας στα κλαμπ της πόλης. Ένα βράδυ θα συναντήσει τον Arnold, ο οποίος επίσης είναι χωρισμένος και θα ταιριάξουν. Θα κοιμηθούν μαζί και θα ξεκινήσουν μία σχέση, ωστόσο η Γκλόρια θα ενοχληθεί όταν ο Arnold της αποκαλύψει ότι ακόμα έχει μία κάποιου είδους σχέση με την πρώην γυναίκα του και την βοηθά οικονομικά όπως και τις δύο κόρες του, η μία εκ των οποίων είναι άνεργη. Τον Άρνολντ υποδύεται ο πολύ καλός Αμερικανός ηθοποιός Τζον Τορτούρο που τον έχουμε δει σε αξιόλογες ταινίες όπως το «Miller's Crossing» (1990), το «Barton Fink» (1991), το «Quiz Show» (1994) σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, το «The Big Lebowski» (1998) πλάι στον Τζεφ Μπρίτζες, «O Brother, Where Art Thou?», κ.α.

Στην «Gloria Bell», διάρκειας 102 λεπτών παίζουν και οι Michael Cera, Caren Pistorius, Brad Garrett, Jeanne Tripplehorn, Rita Wilson, Chris Mulkey, Sean Astin. Από τα κομμάτια που ακούγονται στο φιλμ είναι και η χορευτική επιτυχία των 80ς, «Gloria» της Λόρα Μπράνιγκαν.

*Το φιλμ που στο boxoffice έχει ήδη φτάσει τα 10,2 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, θα παίζεται στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο έως την Κυριακή 7/7/2019 στην προβολή των 22.00 & θα συνεχιστεί από Δευτέρα 8/7 έως την Τετάρτη 10/7 στην προβολή των 22.40 καθώς στην προβολή των 21.00 θα παίζεται το παιδικό φιλμ της Ντίσνει & της Pixar, "Toy Story 4".

Να θυμίσουμε πως το 1ο φιλμ "Gloria" όπως και το "Μια Φανταστική Γυναίκα" τα είχαμε δει στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη στα Odeon Veso Mare.

Kείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture