Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με θέμα «Παιχνίδια» η νέα παιδική εκπαιδευτική δράση στον κήπο του Πολύεδρου

Με θέμα «Παιχνίδια» η νέα παιδική εκπαιδ...

Η προηγούμενη αφορούσε στα λουλούδια & στον παραδεισένιο κήπο

Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147.

Αυτή την εβδομάδα όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τα παιδιά θα δουλέψουν με θέμα «τα παιχνίδια». Παίζοντας και δημιουργώντας θα μάθουμε για τα παιχνίδια άλλων εποχών, παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά σε άλλες γωνιές του κόσμου και θα φτιάξουμε με φαντασία δικά μας χειροποίητα παιχνίδια.

Θα μάθουμε πως παίζονται πολλά ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια. Θα παίξουμε κρυφτό, τυφλόμυγα, σπασμένο τηλέφωνο, τα μήλα, αγαλματάκια, μπίζ, αλάτι ψιλό, αμπάριζα και τόσα άλλα παιχνίδια που μπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν τα παιδιά  με τις παρέες τους. Τα παιχνίδια θυμίζουν τις όμορφες στιγμές της παιδικής μας ηλικίας. Είναι πάντα μια πλούσια πηγή χαράς, απόλαυσης και αγαπημένων αναμνήσεων για μια ολόκληρη ζωή.

Κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος Ιουλίου. Δευτέρα με Παρασκευή με έναν διαφορετικό θεματικό κύκλο δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά, με κέφι, φαντασία και έμπνευση. Τα βιβλία, οι εικαστικές εκθέσεις στο Πολύεδρο, ο καταπράσινος κήπος με τα πουλιά να κελαηδούν, μικρές βόλτες στην πόλη και την γειτονιά μας, αφηγήσεις, ολιγόλεπτα animations, επιτραπέζια παιχνίδια, μας δίνουν αφορμές και ώθηση για να εκδηλώσουμε συναισθήματα και να εκφραστούμε δημιουργικά. Μαζί μας εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές, εικαστικοί, μουσικοί, ηθοποιοί και συγγραφείς.

Ξεκινάμε στις 9 το πρωί με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο βιβλιοπωλείο και τελειώνουμε 1 το μεσημέρι, κάνοντας ένα διάλειμμα για υγιεινό κολατσιό, που τις περισσότερες φορές το φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα ανακαλύψουν και θα μάθουν μέσα από διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιώντας νέα, πρωτότυπα υλικά και πολλή φαντασία !

Την πρώτη εβδομάδα η εναρκτήρια θεματική ενότητα ήταν «παραδεισένιος κήπος». Λουλούδια, δέντρα και πουλιά ζωντάνεψαν μέσα από βιβλία και τις δημιουργικές κατασκευές των παιδιών, τα οποία δούλεψαν με διαφορετικές τεχνικές: ζωγραφική, κολλάζ, decoupage, κηπουρική.

*Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το φυτώριο Παπουτσιδάκη στην πλατεία στο Μαρκάτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture