Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσκυνηματική εκδρομή τής ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου στην Κωνσταντινούπολη

Προσκυνηματική εκδρομή τής ενορίας του Ι...

Μεγάλη συμμετοχή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 18 έως 24 Ιουνίου η προσκυνηματική εκδρομή στην βασιλεύουσα των πόλεων, στην όμορφη και μαγευτική Κωνσταντινούπολη, την οποία διοργάνωσε η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 40 περίπου προσκυνητές (ενορίτες και μη), οι οποίοι, υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Αθανασίου Λιακόπουλου, προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές τής Πόλης περιηγηθέντες τα διάφορα μνημεία του Γένους μας, όπως την Αγία Σοφία που προκάλεσε ύψιστη συγκίνηση, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου στεγάζεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ευχόμενοι να επαναλειτουργήσει λίαν συντόμως, τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών και την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή όπου ομοθυμαδόν έψαλαν με δέος και με σεβασμό στην ιστορία το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια», τη Μονή της Χώρας, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Βυζαντινό Υδραγωγείο και τα Πριγκηπόνησα.

Ιδιαίτερη ευλογία και συγκίνηση επικράτησε κατά την επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Μαρτυρικό Φανάρι, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου π. Παΐσιος Κοκκινάκης και ο ιεροδιάκονος π. Βοσπόριος, κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου παρακολούθησαν την Ακολουθία του Εσπερινού, μετά το πέρας του οποίου ο π. Παΐσιος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εκτάκτως απουσίαζε.

Η ημέρα της επιστροφής στο Αίγιο βρήκε όλους «πλημμυρισμένους» από απέραντα συναισθήματα και αξέχαστες μνήμες για την απίστευτη εμπειρία που έζησαν, επισκεπτόμενοι τόπους και μνημεία μίας αλλοτινής εποχής!

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος επιθυμεί να τονίσει τα εξής: «Αφενός μεν δοξολογούμε το Θεό, αφετέρου δε ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο που επέτρεψε και έδωσε την ευλογία του ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτή την υπέροχη και αλησμόνητη εκδρομή. Οι εντυπώσεις μας από την Κωνσταντινούπολη; Συγκλονιστικές! Ό,τι και να πει κανείς, δεν μπορεί να το περιγράψει με λόγια. Πραγματικά στη συγκεκριμένη περίπτωση το «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός! Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους προσκυνητές μας, που ήταν άψογοι και πολύ συνεργάσιμοι αυτό το επταήμερο, αλλά και τον κ. Παναγιώτη Ματθαίο, ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου «Ματθαίος Tours» για την άρτια οργάνωση της προσκυνηματικής εκδρομής μας».

Είναι γεγονός ότι μέσα σε λίγες ημέρες οι προσκυνητές γνώρισαν και αγάπησαν την Πόλη, γονατίζοντας στα ιερά σεβάσματα των προγόνων μας, αφήνοντας παράλληλα τις αισθήσεις και τις ψυχές τους να εκφράσουν την αγάπη τους προς τον Θεό. Μετά το άξιο προσκύνημά τους την αποχαιρέτησαν, με μόνη επιθυμία να την επισκεφθούν πολύ σύντομα, ώστε να ξαναζήσουν αντίστοιχες στιγμές προσωπικής ανάτασης...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις