Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στις 25 Αυγούστου ξεκινούν τα φετινά "Αισχύλεια" - Θα παιχθούν και οι 2 φετινές παραγωγές του Εθνικού

Στις 25 Αυγούστου ξεκινούν τα φετινά &qu...

Είναι ένα Φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια παρουσίας

Η Λίνα Νικολακοπούλου ανοίγει με συναυλία της στις 25/8/2019 στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας τα φετινά Αισχύλεια, από τα μακροβιότερα φεστιβάλ της χώρας, τα οποία φέτος συμπληρώνουν 45 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα. Το Φεστιβάλ στήριξαν διαχρονικά από το 1975 όλες οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Για δύο μήνες, έως τις 28 Σεπτεμβρίου στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο του παραλιακού μετώπου της πόλης θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, κινηματογράφο, χορό.

Τα εικαστικά των Αισχυλείων, σήμα κατατεθέν του θεσμού στο Παλαιό Ελαιουργείο έχει αναλάβει η «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021», η οποία θα εγκαινιάσει την προαναγγελθείσα εγκατάσταση «Τιτάνες πέτρες και κόκκαλα» της Μαρίας Παπαδημητρίου.

«Το Φεστιβάλ Αισχύλεια ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ανανέωση και στον μετασχηματισμό του και αυτό γίνεται με τη συμμετοχή των ανθρώπων του! Παντού συμμετέχουν άνθρωποι, της πόλης κι όχι μόνο» τόνισε στην παρουσίαση του προγράμματος των Αισχυλείων η επικεφαλής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνα Μαρούγκα, πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

«Χρέος τιμής όλων των δημοτικών αρχών ήταν και είναι να στηρίξουν τον θεσμό και να του δίνουν την ελευθερία και την αυτονομία των επιλογών που θα εξασφαλίσουν την εξέλιξή του» χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρουσίαση την 1η Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο παλαιό Ελαιουργείο της καινοτόμας παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, «Ορέστεια» όπου τρεις σκηνοθέτιδες, η Ιώ Βουλγαράκη, η Λίλλυ Μελεμέ και η Γεωργία Μαυραγάνη, παρουσιάζουν σε ενιαία παράσταση την Ορέστεια του Αισχύλου. Επίσης στα Αισχύλεια θα παιχθεί την Παρασκευή 6/9/2019 η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» που έχει ανεβάσει το φετινό καλοκαίρι το ΚΘΒΕ σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού ενώ στις 15/9 θα παρουσιαστούν στα Αισχύλεια και οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Πρόκειται για μια εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή.

Οι Ικέτιδες του Ευριπίδη είναι ένα έργο-εγκώμιο των Αθηνών, του δημοκρατικού πολιτεύματος και των χρηστών ηγετών και πολιτών, βαθιά ανθρώπινο και οξυδερκές μέσα στους αιώνες. Παίζουν η Τάνια Τρύπη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Κάτια Δανδουλάκη, η Κόρα Καρβούνη, κ.α.

Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης.

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://aisxylia.gr

Πηγή: ΑΠΕ

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι".

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι".

"Ορέστεια¨.

"Ορέστεια¨.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture