Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πλησιάζει: «Τhe Thread- Ο μίτος» με Vangelis- Katrantzou στην Επίδαυρο!

Πλησιάζει: «Τhe Thread- Ο μίτος» με Vang...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι ελληνες stars της μουσικής και της μόδας σε μια αναπάντεχη συνάντηση κορυφής, εκσυγχρονίζουν τη χορευτική μας παράδοση

Ένα λαμπερό χορευτικό θέαμα με εκστατική ένταση, την επική ηλεκτρονική ορχηστρική μουσική του διάσημου ελληνα μουσουργού Vangelis (Βαγγέλη Παπαθανασίου) και τα μινωικά  κοστούμια της Mary Katrantzou είναι η παράσταση «Τhe Thread-Ο μίτος», που ήδη εγκωμιάστηκε στο Λονδίνο και θα μεταφερθεί στην Επίδαυρο στις 24 Αυγούστου. Ο κορυφαίος βρετανός χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ χορογράφησε και σκηνοθέτησε με νεωτεριστική, τελετουργική ματιά τους κυκλικούς, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς αιφνιδιάζοντας άπαντες στο Sadler’s Wells της βρετανικής πρωτεύουσας. Οι Times έγραψαν μάλιστα για «συναρπαστική βραδιά» και ο Guardian για το «όραμα ενός κόσμου αρχαίου και σύγχρονου μαζί».

 

Η παράδοση που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και η σύγχρονη κίνηση που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων, πότε αντιδικούν και  πότε συμπλέουν. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου  με το γνώριμο ύφος του, πλαισιώνεται από σολίστ λαικών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κ.λπ.). Η πολυβραβευμένη σχεδιάστρια Mary Katrantzou εμπνέεται από την Κρήτη της αρχαιότητας. Εμφανίζονται 18 χορευτές και το φωτιστικό σκηνικό υψηλής αισθητικής υπογράφει ο Μάικλ Χαλς. Η ιδέα είναι της Γεωργίας Ηλιοπούλου.

 

«Ο μίτος» θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο 24 Αυγούστου σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το καθιερωμένο πρόγραμμα αρχαίου δράματος. Και εννοείται πως απευθύνεται στους συνειδητούς λάτρεις της δημιουργικής διεθνοποίησης της κουλτούρας μας.

 

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Βαγγέλης Παπαθανασίου:  «Γνωρίζοντας όσο τίποτα άλλο την δύναμη της μουσικής ως Θεία Δύναμη που προϋπήρχε του ανθρώπου, και συνδυάζοντάς την με μία αρχέγονη ανθρώπινη έκφραση που είναι ο χορός, ασχολήθηκα με αυτό το εγχείρημα. Την συνύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων του πολιτιστικού θησαυρού του τόπου μου, σήμερα. Μία ολιστική προσέγγιση της εξέλιξης του ανθρώπου.

Αυτό το έργο είναι σαν μια ανασκαφή στο παρελθόν και συγχρόνως στο μέλλον». 

 

 

*Προπώληση εισιτηρίων: WWW.VIVA.GR | 11876

https://www.viva.gr/tickets/dance/arxaio-theatro-epidavrou/the-thread/

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:

Άνω Διάζωμα – Κανονικό: 20 ευρώ

Άνω Διάζωμα – Παιδικό, μαθητικό, εφηβικό, ανέργων, άνω των 65: 15 ευρώ

Β Ζώνη: 35 ευρώ

Α Ζώνη: 50 ευρώ

Διακεκριμένη Ζώνη: 80 ευρώ

Πληροφορίες: 210 72 58 510

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View