Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Συναυλία στο μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ από τον Πατρινό μαέστρο Θ. Γεωργόπουλο & την ορχήστρα Εν Χορδώ

Συναυλία στο μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ από...

Στις 27 Ιουνίου 2019 στο αμφιθέατρο του Saheti School χωρητικότητας 800 ατόμων

Μία μεγάλη συναυλία στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής δίνει την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο γνωστός Πατρινός Μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, με την Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ».

Η συναυλία δίδεται στο πλαίσιο των μαθημάτων που παραδίδει ο διακεκριμένος Αχαιός καλλιτέχνης στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσική του Saheti School, στο οποίο & είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Το σχολείο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, με διευθύντρια την Καθηγήτρια κα Τόνια Παπάζογλου, έχοντας στις τάξεις του 1.200 μαθητές.

Η συναυλία όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, θα δοθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο του Saheti School, χωρητικότητας 800 ατόμων, στον ίδιο χώρο που πέρυσι η Διεύθυνση του Σχολείου τίμησε με ειδική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στην εκμάθηση της λαϊκής παραδοσιακής μουσικής και στην ανάδειξη νέου φυτωρίου μουσικών, τον μαέστρο Θοδωρή Γεωργόπουλο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, ότι ο Πατρινός μαέστρος και μουσικοσυνθέτης έχει επιλεγεί ως ο μοναδικός καθηγητής του μπουζουκιού από ολόκληρη την Ελλάδα, κάτι που όπως είναι αυτονόητο, συνιστά μεγίστη τιμή για την Πάτρα και την ελληνική περιφέρεια.

Πρόκειται για ελληνόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς, καθώς και για γόνους γηγενών κατοίκων, που ως κοινό χαρακτηριστικό τους έχουν την αγάπη τους για το μπουζούκι και την ελληνική παραδοσιακή-λαϊκή μουσική.

Διόλου παράξενη βέβαια αυτή η κλίση τους για την ελληνική μουσική, αφού εκεί λειτουργεί εδώ και δεκαετίες η δραστήρια ελληνική και κυπριακή παροικία, που καταγράφεται πρωτοπόρα σε κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.

Ας σημειωθεί, ότι η διδακτική μέθοδος "Fast track studies" που ακολουθεί ο μαέστρος είναι πιστοποιημένη διεθνώς και είναι κατοχυρωμένη στο όνομα του κ. Γεωργόπουλου, αποτελώντας πατέντα μουσικής εκμάθησης της Σχολής του "Εν Χορδώ".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight