Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το συλλογικό έργο "Ποιητική Αδεία" των Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών

Πάτρα: Παρουσιάζεται το συλλογικό έργο &...

Αυτό το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στον κήπο του Πολύεδρου

Ο Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών και το συλλογικό έργο τους «Ποιητική Αδεία – εν αμφιβολία ποιητές» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει αυτό το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στη 1 το μεσημέρι στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147.

Το ανθολόγιο «Ποιητική Αδεία» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018 από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Αποτελεί ένα δείγμα γραφής ποίησης και πεζογραφίας των μελών του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, του πρώτου πανελληνίως λογοτεχνικού συλλόγου που απαρτίζεται από δικαστικούς λειτουργούς εν ενεργεία και συνταξιούχους.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο Δημήτρης Ορφανίδης πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Ε.Λ.Δ., σημειώνει «αν διερωτάσθε, καλά τι σχέση μπορεί να έχουν οι δικαστές με την ποίηση και την πεζογραφία, αναζητείστε την απάντηση στους στίχους του Γιώργου Σαραντάρη: Δεν είμαστε ποιητές

Σημαίνει πως εγκαταλείπουμε τον αγώνα.

Παραδίνουμε τη χαρά στους ανίδεους

Τι άλλο, επομένως, μπορεί να είναι ο δικαστής αν όχι ποιητής; Πολεμούμε τη φθορά γνωρίζοντας πως η μόνη ματαιότητα είναι να μην την πολεμάς.»

Σε αυτό το συλλογικό έργο συμμετέχουν οι: Δαβέτας Αθανάσιος, Ευαγγελάτος Γιάννης, Καποπούλου Λίτσα, Λιγνού Σοφία, Μελισσινός Αντώνιος, Μπράμη Ευαγγελή, Νικολόπουλος Αθανάσιος, Ορφανίδης Δημήτρης, Παναγιωτόπουλος Σ. Παναγιώτης, Παπακώστας Βασίλης, Σάββας Αλέξανδρος, Χριστούλη Βασιλική.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι: Ορφανίδης Δημήτρης – Εφέτης, Πρόεδρος Κ.Ε.Λ.Δ., Λιγνού Σοφία – Εφέτης, Γενική Γραμματέας Κ.Ε.Λ.Δ., Μελισσινός Αντώνιος – Εφέτης, Κοσμήτορας Κ.Ε.Λ.Δ., Παπακώστας Βασίλης – Ειρηνοδίκης, επί τιμή Έφορος Κ.Ε.Λ.Δ.

Ο Αντώνιος Μελισσινός, που είχε την πρώτη σκέψη και μαζί με τον Δημήτρη Ορφανίδη και τους άλλους δικαστικούς δημιούργησαν τον Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών στον πρόλογο του βιβλίου, επισημαίνει: «Η λογοτεχνία έχει την ποιητικότητα της εξομολόγησης και γι’ αυτό είναι λυτρωτική και εξαγνιστική».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μουσικοί από το ωδείο Paganini της Πάτρας θα συντροφεύσουν μουσικά το όλο λογοτεχνικό event.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture