Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο "Τσε ο Αργεντίνος" θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στου Ταραμπούρα

Ο "Τσε ο Αργεντίνος" θα προβλη...

Την Δευτέρα 24/6 στις 21.30 στο προαύλιο του 10ου γυμνασίου με ελεύθερη είσοδο

Το προαύλιο του 10ου Γυμνασίου στου Ταραμπούρα, στην Πάτρα θ’ υποδεχθεί την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21.30 το βράδυ, την ενότητα του Κινητού Δημοτικού Κινηματογράφου, η οποία και φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η ταινία που θα προβληθεί είναι ο «Τσε ο Αργεντίνος». Πρόκειται για το πρώτο μέρος της βιογραφίας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, το οποίο εστιάζει στην καθοριστική γνωριμία του με τον Φιντέλ Κάστρο και τη διεξαγωγή του αντάρτικου στα βουνά της Κούβας.

Στα αξιοσημείωτα, η επιβλητική η ερμηνεία του Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τσε και η εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον βραβευμένο με Όσκαρ Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο οποίος συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος.

 Η ταινία

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

Πρόκειται για ΓαλλοΙσπανική και Αμερικάνικη συμπαραγωγή του 2008

Παραγωγή: Λόρα Μπίκφορντ, Μπενίσιο ντελ Τόρο

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ

Σενάριο: Πίτερ Μπούκμαν, Μπέντζαμιν Α. βαν ντερ Βιν.

Πρωταγωνιστούν οι: Μπενίσιο ντελ Τόρο, Όσκαρ Αϊζακ, Τζούλια Όρμοντ.

Διάρκεια: 134 λεπτά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture